Fittonia

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Fittonia verschaffeltii

Raspandire
Fittonia verschaffeltii este o planta mica, originara din padurile tropicale ale Americii de Sud, ce isi dezvolta radacinile foarte putin in profunzime, oarecum taratoare.

Fittonia

Fittonia

Fittonia

Amplasare:
Pot fi pastrate foarte bine in teratii ori baloane de sticla, datorita faptului ca au radacinile scurte si le place umiditatea ridicata. Va fi asezata pe o masuta joasa, pentru a putea fi admirata de sus. Se pot sadi mai multe plante intr-un vas, in acest caz se va aseza in prim-plan, in fata altor plante cu frunze mari.

Ingrijire:
Are frunzele de un verde-deschis, parca trasate fin cu rosu carmin pe urmele nervurilor ori cu galben pal. Florile sunt in forma de spic, dar nesemnificative. Se va uda moderat in tot cursul anului, deoarece udarile abundente pot duce la distrugerea frunzelor. Primavara si vara se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. Primavara se va replanta in pamant de turba. Frunzele galbene si ofilite vor fi inlaturate prin taiere. Fiind o planta tropicala are nevoie de lumina moderata. Prefera caldura, dar pe timpul iernii ii sunt suficiente 14-16º C. Umiditatea ridicata este un factor important in dezvoltare, din acest motiv se va aseza pe un strat de pietris umed, iar frunzele vor fi pulverizate regulat. Se va feri de curentii de aer.

Boli si daunatori:
Mladitele tinere sunt foarte sensibile la paduchii de frunze si la paianjeni.

4 comentarii la “Fittonia

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor