Begonia

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

Begonia hibrida

Raspandire
Begonia hibrida este o planta perene, originara din zonele tropicale si subtropicale ale Africii, Asiei si Americii, decorativa prin flori simple sau involte, colorate de la alb la diferite nuante de roz, rosu, portocaliu si galben. Este o planta stufoasa, care poate atinge o inaltime de 30-40 cm. Cu ingrijirile corespunzatoare infloreste aproape tot anul. In sol prezinta un tubercul rotund-turtit. Frunzele sunt lucioase, verzi, uneori roscate si carnoase. Florile seamana cu cele ale trandafirilor si sunt de variate culori. Toamna dupa trecerea florilor si intrarea in repaus, tuberculii sunt scosi din pamant si pastrati in cutii de pamant si nisip uscat sau turba la circa 10º C.

Begonia

Begonia

Begonia

Amplasare:
Se pozitioneaza in loc luminos si calduros, insa nu direct la soare. Begoniile cu flori sunt plante atragatoare si romantice, potrivite unui mediu rustic.

Ingrijire:
Begonia pretinde udari moderate tot cursul anului. Primavara va fi replantata intr-un pamant amestecat, format din pamant din frunze si turba. Dupa inflorire si inainte de replantare, va fi taiata, deoarece atunci va creste mai deasa. Prefera locuri luminoase, dar fara a fi pusa in lumina directa a soarelui, deoarece aceasta poate provoca arsuri pe suprafata frunzelor. Se va trata cu ingrasaminte in solutie la interval de doua saptamani. Suporta temperaturi de 15-18º C.

Begonia

Begonia

Begonia

Boli si daunatori:
In timpul udarilor frunzele vor fi ferite de apa, deoarece aceasta poate duce la imbolnavirea micotica a lor. Begonile sunt foarte sensibile la fainare si la infestarea cu paianjenul rosu.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor