Beaucarnea, informatii si sfaturi de ingrijire

Beaucarnea-sfaturi-ingrijire

Beaucarnea (Beaucarnea recurvata) – este un arbust ce face parte din familia Asparagaceae, denumit popular “picior de elefant”, datorita tulpinii ingrosate la baza. Este originar din Mexic si America Centrala, pe continentul european, fiind intalnita ca planta decorativa de interior.

In ghiveci are o crestere lenta si ajunge rar la inaltimea de 1,5 m. Tulpina, asemanatoare celor de palmier, prezinta la baza o ingrosare numita caudex, cu rol de inmagazinare a apei. In varful tulpinii se gasesc frunzele lungi, subtiri, dispuse sub forma de tufa. Infloreste foarte rar in ghiveci, formand un panicul cu flori albe, mici.

Beaucarnea – Conditii de mediu

Lumina. Beaucarnea prefera locurile cu lumina puternica, insa nu trebuie amplasat in soare direct.

Temperatura optima de crestere se incadreaza in intervalul 22-24°C. Iarna, poate fi amplasat intr-o camera mai racoroasa, dar temperatura nu trebuie sa scada sub 8-10°C.

Umiditate. Nu are cerinte foarte mari fata de umiditatea aerului, insa la temperaturi mai ridicate de 20°C se recomanda pulverizarea frunzelor cu apa necalcaroasa.

Substrat. Acest arbust are nevoie de un substrat usor, cu un drenaj bun, care sa nu retina apa, pentru a preveni putrezirea radacinilor. Acesta poate fi alcatuit din pamant de ericacee, mranita si pietris fin.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ingrijire Beaucarnea

Udare. Beaucarnea este o planta ce nu necesita cantitati mari de apa si care suporta mai usor lipsa apei decat umiditatea excesiva. Primavara si vara, se recomanda udarea numai atunci cand substratul este uscat la suprafata; iarna are nevoie de apa o data pe luna. Este indicat sa folositi apa la temperatura camerei, deoarece apa rece poate cauza un soc termic. 

Fertilizare. Este o planta care nu necesita fertilizare, insa in perioada primavara-vara, se poate adauga ingrasamant o data pe luna. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Transplantare. Beaucarnea nu trebuie transplantata foarte des, deoarece ii pot fi afectate radacinile subtiri. Mutarea intr-un alt ghiveci se poate face o data la 3 ani, in martie-aprilie. Noul ghiveci nu trebuie sa fie foarte mare, deoarece acest arbust creste cel mai bine in ghivece inguste. 

Inmultire. Inmultirea la Beaucarnea se poate face prin seminte, care se seamana in primavara si au nevoie de temperaturi de aproximativ 20°C pentru a germina. De asemenea, se inmulteste si prin inradacinarea lastarilor ce apar pe trunchi, primavara. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Boli si daunatori

Pot aparea paduchii lanosi si acarienii, care trebuie combatuti inca de la primele semne ale atacului. 

Udarea excesiva si drenajul slab al substratului pot determina putrezirea radacinilor. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

In plus

  • Uscarea frunzelor bazale reprezinta un proces natural, ce apare odata cu imbatranirea plantei si se recomanda indepartarea lor.
  • Este de evitat amplasarea arbustului langa o fereastra cu expunere sudica.
  • Iarna, in timpul repausului, planta nu trebuie mutata din loc.  
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Beaucarnea-sfaturi-ingrijire
Beaucarnea, informatii si sfaturi de ingrijire
Beaucarnea, informatii si sfaturi de ingrijire

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile