Beaucarnea

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Beaucarnea recurvata

Raspandire
Beaucarnea recurvata este o planta originara din Mexic, cunoscuta popular sub denumirea de Picior de elefant sau Copac sticla. Are tulpina lemnificata in forma de trunchi, odata cu cresterea ei la partea superioara se formeza ca un bulb, care are in varf frunzele ca un mot. Ca planta de camera ajunge pana la 1 m inaltime, iar frunzele pana la lungimea de 60 cm.

Beaucarnea

Beaucarnea

Beaucarnea

Amplasare:
Se pozitioneaza in locuri insorite, vara in aer liber, protejat de soare, iar iarna in loc luminos si racoros, dar nu sub 10º C. Este o planta potrivita pentru incaperi mobilate in stil modern.

Ingrijire:
Primavara si vara, udati bine planta, lasand pamantul sa se usuce intre udari succesive. Primavara, adaugati un ingrasamant lichid pentru plante verzi, de la debutul perioadei vegetative si pana la sfarsitul verii. Toamna si iarna, planta se mentine la o temperatura in jur de 10 grade Celsius. Trebuie sa suspendati udarea (deoarece planta supravietuieste pe baza apei inmagazinata in portiunea inferioara, dilatata, a tulpinii). Totusi, daca o expuneti la temperaturi mai mari de 15 grade Celsius, trebuie sa continuati sa o udati. Pentru a se putea dezvolta, este optim sa-i oferiti plantei o perioada de repaus vegetal, scop pentru care trebuie sa o mentineti la temperaturi scazute (niciodata mai mici de 7 grade Celsius). In timpul lunilor de iarna, are nevoie de cat mai multa lumina si este indicat sa evitati expunerea ei la curenti de aer rece. Odata gasit locul adecvat, evitati sa o mai mutati.

Beaucarnea

Beaucarnea

Boli si daunatori:
Cosenia fainoasa poate afecta uneori planta, caz in care trebuie sa pulverizati un insecticid.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor