Aspidistra

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

Aspidistra elatior

Raspandire
Aspidistra elatior este o planta originara din padurile montane umbroase din Japonia si China, denumita popular Palmierul pantofarului sau Pana cocosului. Este o planta rezistenta si nepretentioasa. Frunzele alungite, late, de culoare verde-inchis, amintesc de cele ale porumbului. Floricelele de culoare rosie sunt nesemnificative.

Aspidistra

aspidistra

Aspidistra

Amplasare:
In locuri semiumbroase pana la umbroase, suporta aerul uscat. Pot fi asezate pe holuri, in perioada de vara se poate pune in aer liber.

Ingrijire:
Se va uda moderat tot cursul anului, deoarece o udare exagerata poate duce la putrezirea radacinii. Din primavara pana in toamna se trateaza cu ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. Daca radacinile au crescut mai mari decat bolul de pamant, va fi replantata in pamant nisipos. Frunzele deteriorate sau ingalbenite vor fi inlaturate. Din primavara pana in toamna suporta locurile insorite, precum si cele umbroase, mediul mai cald, precum si cel racoros, dar nu suporta razele directe ale soarelui. Rezista la variatii de temperatura si la fumul de tigara.

Boli si daunatori:
Este o planta sensibila la paduchii testosi si la paianjenul rosu.

2 comentarii la “Aspidistra

  1. cum pot achizitiona planta aspidistra la ghiveci si de unde . Sint ineresat pt ca imi place foarte mult iar la mine in oras nu gasesc .

    • Din pacate, noi nu ne ocupam cu comercializarea de plante. Acestea se gasesc in magazinele de specialitate sau in cele de tip bricolaj. In schimb va putem oferi informatiile legate de ingrijirea acestora, tratamentele si ingrasamintele necesare.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor