Araucaria

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Araucaria heterophylla

Raspandire
Araucaria heterophylla este o planta originara din Insulele Norfolk din Oceanul Pacific, cunoscuta sub denumirea de Brad de camera, cu o coroana in forma de piramida si cu crengile dispuse simetric. Frunzele aciforme sunt de culoare verde crud. Timp de 10 ani poate ajunge la o inaltime de 120 cm. Desi are denumirea de brad de camera, de cele mai multe ori este dificila cresterea lui in camera.

Araucaria

Araucaria

Araucaria

Amplasare:
Datorita formatului deosebir, asezat singular este foarte decorativ. Colturile monotone ale incaperii vor fi inviorate daca va fi pus alaturi de alti brazi, de varste diferite.

Ingrijire:
Vara, primavara si toamna trebuie udat cu regularitate. Iarna se va uda odata pe saptamana, in functie de umiditatea din camera. Primavara si vara se va trata la un interval de 2 saptamani cu solutie de ingrasaminte. Vara este bine sa fie pus afara, ntr-un loc umbros si linistit. Pentru iarna i se va gasi un loc aparte, luminos, cu o temperatura de 8-10º C. La 2-3 ani se replanteaza in pamant de flori. Udatul excesiv si uscaciunea ii dauneaza, prefera o umiditate mai ridicata.

Boli si daunatori:
In general nu are boli si daunatori, insa pot aparea cateodata paduchii testosi.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor