Araucaria, informatii si sfaturi de ingrijire

araucaria-informatii-si-sfaturi-de-ingrijire

Araucaria heterophylla (sau A. excelsa), cunoscuta sub numele de pin de Norfolk sau brad de camera, este o planta originara din Insulele Norfolk, din Sud-Vestul Oceanului Pacific. La noi in tara, este crescut ca planta de apartament, in ghiveci. Este un arbore conifer, cu coroana piramidala si ramurile simetrice, asezate orizontal, ce ii confera un aspect suplu. Frunzele se prezinta sub forma de ace, lungi de 1,5 cm, neintepatoare, de culoare verde deschis. In ghiveci, nu produce conuri. 

Araucaria – Conditii de mediu

Lumina. In zona de provenienta, Araucaria beneficiaza de soare in cea mai mare parte a zilei, de aceea se recomanda amplasarea lui intr-o camera luminoasa, ferita insa de razele directe ale soarelui.

Temperatura. Se dezvolta la temperaturi moderate, de pana la 25°C vara; iarna, temperatura nu trebuie sa scada sub 10°C. 

Umiditate. Plantele de Araucaria suporta greu aerul uscat, de aceea nu este indicat sa fie asezat langa aparatele de incalzit. Se recomanda pulverizarea cu apa necalcaroasa la doua zile.

Substrat. Araucaria prefera un substrat usor, aerisit, care sa permita circulatia apei si aerului. Acesta trebuie sa aiba un pH slab acid si poate fi amestecat cu nisip pentru a imbunatati drenajul.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ingrijire Araucaria

Udare. Pentru o crestere armonioasa, substratul nu trebuie mentinut umed, dar nici uscat. Indicat este ca acesta sa fie pastrat mereu reavan. Udarea se face, de regula, de doua ori pe saptamana, in anotimpul cald. Iarna se uda doar la nevoie, cand substratul este uscat in primii 3 cm de la suprafata.

Fertilizare. Se aplica ingrasamant specific din martie pana in septembrie. Daca ingrasamantul ales are o cantitate mare de azot, aceasta va determina cresterea neregulata a plantei. Iarna nu se fertilizeaza.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Transplantare. Se face o data la 2 ani, cand ghiveciul devine neincapator, in perioada februarie-martie. In cazul plantelor foarte tinere, tulpina trebuie tutorata cu ajutorul unui bat.

Inmultire. In general, inmultirea se face prin seminte. La noi in tara, deoarece acest arbore nu creste in mod natural, formeaza foarte rar conuri cu seminte. Astfel, acestea trebuie procurate de la magazinele specializate. Se poate inmulti si prin butasire, insa numai de catre profesionisti.

Boli si daunatori

Prezinta un risc scazut de aparitie a bolilor. Poate fi afectat de putregai la radacina daca este udat foarte des. 

Uneori, in  conditii de temperaturi ridicate si aer uscat, pot aparea acarienii, paduchii testosi, afidele. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

In plus

  • Mentinerea la soare intre orele 10 si 17 poate determina decolorarea foliajului.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile