Ananas

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Ananas comosus variegatus

Raspandire
Ananas comosus variegatus este o planta originara din zonele tropicale si subtropicale ale Americii. Este o planta placuta datorita frunzelor frumos arcuite, elegante, cu margini zimtate. Marginea galbuie a frunzelor are reflexe roz in razele soarelui. Florile, de culoare purpuriu-violacee, sunt asezate intr-un spic dens, care se termina printr-un buchet de frunze. Daca are conditii prielnice produce niste fructe comestibile cu gust dulce-acrisor si aromate, foarte suculente.

Ananas

 

 

Amplasare:
In loc luminos, fara soare puternic, cald si bine aerisit. Asezate intr-un cos in sufragerie vor da un aspect elegant incaperii. Lumina ii intareste si ii infrumuseteaza culorile. Este foarte decorativa in mijlocul unor mobile in stil clasic.Ananas

Ingrijire:
Se va uda moderat in tot cursul anului, iar in perioadele mai calduroase va fi pulverizata. Primavara si vara se va trata la un interval de doua saptamani cu solutie de ingrasaminte. In constrast cu alte bromelii, acesta creste in pamant, solul potrivit este cel format din amestec de turba cu pamant de flori, in parti egale. Lastarii se taie cu un cutit ascutit, producandu-se in acest fel inmultirea. Se simte bine la temperaturi crescute, iarna minimum 16º C. Pretinde o umiditate ridicata.

Boli si daunatori:
Este sensibila la paduchii de frunze si la cei testosi.

4 comentarii la “Ananas

  1. am un baby ananas (decorativ) si vreau sa creasca mai repede si frumos… ce-mi recomandati?

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor