Aglaonema

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Aglaonema crispum

Raspandire
Aglaonema crispum este o planta originara din sud-estul Asiei, cu aspect elegant si nepretentioasa. Frunzele au forma de lance, de culoare verde cu dungi alb-argintii, verde-inchis ori crem. Inflorescenta este in forma de spic. Produce niste fructe in forma de boabe rosii. Plantele mature pot ajunge pana la o inaltime de un metru.

Aglaonema

Aglaonema

Aglaonema

Amplasare:
Se va aseza in locuri luminoase, dar ferite de razele directe ale soareclui, singular ori in compania altor plante. Poate fi asezata chiar in locuri unde alte plante nu pot supravietui, de exemplu in holuri.

Ingrijire:
re nevoie de temperatura constanta intre 18-21º C. Se va uda moderat, intre doua udari va fi lasat pamantul sa se usuce. In perioada de crestere se vor administra lunar solutii cu ingrasaminte. Frunzele uscate trebuie inlaturate de pe plante. Se transplanteaza primavara odata la 2-3 ani. Se vor planta in pamant de flori, in care predomina turba, nisipul si muschiul. Pretinde o crestere treptata a umiditatii, motiv pentru care se va pune pe un strat de pietris umed.

Aglaonema

Boli si daunatori:
Aglaonema este sensibila la paduchii testosi si la paianjenii rosii. Din cauza lipsei de lumina ori din cauza unei luminozitati excesive pot aparea pete pe frunze.

2 comentarii la “Aglaonema

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor