Abutilon

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

Abutilon

Raspandire
Este o planta originara din Africa Centrala si de Sud, Brazilia, numita popular Artar de camera sau Pristolnic. Este o planta stufoasa, ce poate ajunge pana la o lungime de 1.5-2 m, are florile in forma de clopot de culoare rosie, mov, portocalie, galbena ori alba si sunt dispuse singular ori in ciorchine. Frunzele au culoarea verde, strabatute uneori de vinisoare galbene. Perioada de inflorire este din mai pana in octombrie.

Abutilonul

Abutilonul

Abutilonul

Amplasare:
In perioada de iarna se simte bine in locuri mai racoroase, dar luminoase, iar in primavara are nevoie de caldura moderata si vara de un loc insorit, in aer liber, dar protejat de vant si ploaie. Ghiveciul trebuie asezat intr-un loc central, pentru a scoate in evidenta forma de clopot a florilor. Se potriveste foarte bine in camerele mari si in gradinile de iarna (sere).

Ingrijire:
In perioada de repaus vegetal (toamna-iarna) se va uda mai rar, dar in rest prefera o umiditate mai crescuta. Din martie pana in septembrie se vor administra ingrasaminte saptamanal. In fiecare primavara va fi replantata.Va deveni mai stufoasa daca se vor ciupi varfurile vegetative. Primavara se va taia la forma dorita. Se inmulteste prin butasi, ii place amestecul de nisip, turba si pamant de frunze.

Abutilonul

Abutilonul

Abutilonul

Boli si daunatori:
Principalii daunatori sunt afidele, paianjenul rosu si paduchele testos.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor