Scapa de veverite, solutii si capcane

scapa-de-veverite-metode

Veverite – sunt rozatoare de talie mica spre medie, ce fac parte din familia Sciuridae. Acestea sunt adaptate pentru aproape orice mediu de viata, de la paduri tropicale pana la deserturi semiaride, singurele exceptii sunt regiunile polare sau deserturile extrem de aride. 

Desi veveritele sunt considerate destul de inofensive, acestea pot patrunde in gradinile si livezile oamenilor in cautare de hrana si adapost (in poduri sau magazii), provocand astfel pagube.

Veverite Semnele infestarii

Pe langa observarea efectiva (vizuala) a acestora, semnele prezentei pot fi recunoscute prin apartia unor cuiburi/gauri in trunchiul copacilor din curte. De asemenea, veveritele au tendinta sa roada scoarta arborilor tineri sau sa dezgroape si sa consume bulbii plantelor. Pot fi observate alergand prin arbori sau pe acoperisul caselor in apropierea cosurilor de fum. In interior, cablurile roase sau zgomotele din pod pot indica, de asemenea, semnele prezentei acestora. 

Metode de a mentine veveritele la distanta

Pentru a descuraja aparitia veverilor, se pot intreprinde masuri precum:

  • greblarea tuturor fructelor, ghindelor, nucilor si a semintelor cazute pe sol;
  • indepartarea tuturor surselor de hrana care pot atrage veveritele (resturi de alimente, hrana pentru animale si pasari);
  • depozitarea gunoiului si inchiderea ermetica a containerelor. 

In plus, pentru a limita capacitatea veveritelor de a patrunde in interior, este indicata sigilarea tuturor orificiilor, montarea plaselor de protectie la usi si ferestre, taierea ramurilor de arbori care se afla la mica distanta de casa si de acoperis. 

Daca prezenta veveritelor a fost sesizata, pentru a le alunga se pot utiliza repelenti olfactivi sau se pot folosi capcane pentru a le captura. 

Este important de mentionat faptul ca, in unele tari, anumite specii de veverite sunt protejate prin lege. Inainte de a lua masuri impotriva acestora, este indicat sa cititi cu atentie legislatia locala cu privire la veverite. Astfel, acestea se vor mentine departe de gospodarie prin metode sigure, fara a le vatama sau se poate apela la un specialist. 

Capcane pentru capturare veverite

Capcanele pot fi folosite atat la interior cat si la exterior, acestea ajutand la capturarea veveritelor. Inainte de a achizitiona o capcana, este indicat sa cititi cu atentie toate specificatiile. Apoi, se recomanda montarea in locul in care a fost sesizata prezenta veveritelor. Pentru a atrage veverita in capcana, este indicata utilizarea unei momeli (fructe, nuci, unt de arahide, seminte) si indepartarea surselor alternative de hrana din jurul capcanei. 

Capcanele vor fi verifcate periodic. Dupa capturare, capcanele se vor indeparta din zona respectiva. In cazul capcanelor stil cusca, dupa capturare, veveritele vor fi eliberate in siguranta, intr-o alta zona. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Repelenti veverite

Repelentii sunt produse ce au in compozitia lor substante cu mirosuri neplacute (pentru veverite), actionand in principal asupra simtului olfactiv al acestora. Repelentii sub forma de granule se aplica prin imprastiere de jur-imprejurul zonei ce se doreste a fi protejata (in jurul structurilor, a gradinilor). Aplicarile se vor repeta, daca este cazul. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Manusi de protectie

Este important de mentionat ca veveritele pot fi purtatoare de diverse boli si ca pot deveni agresive. Prin urmare, atunci cand acestea vor fi eliberate, pe toata durata procesului trebuie purtate manusi de protectie. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Impotriva veveritelor se pot lua o serie de masuri care sa impiedice aparitia acestora in curte sau in casa. Aceste masuri constau in eliminarea surselor de hrana care ar putea ademeni veveritele, eliminarea constanta a gunoiului si limitarea accesului acestora in interior cu ajutorul plaselor de protectie la usi si ferestre si tunderea periodica a arborilor din apropierea casei. La primele semne de aparitie se recomanda utilizarea capcanelor mecanice si a repelentilor.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile