Plante de interior care pot fi crescute in incaperi intunecate

Publicat pe: 21 noiembrie 2023 Modificat pe: 9 aprilie 2024

plante-de-interior-care-pot-fi-crescute-in-incaperi-intunecate
Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Plantele de interior au nevoi diferite in ceea ce priveste expunerea la lumina soarelui. Sunt plante de interior care au nevoie de soare deplin pentru o dezvoltare armonioasa, acestea nu se dezvolta optim intr-un loc intunecat si, invers, plante de interior care au nevoie de lumina putina si nu se dezvolta corespunzator intr-un loc foarte luminos. Asadar, exista specii care pot sa se dezvolte intr-o zona in care accesul la lumina solara este limitat sau fereasta este orientata spre nord. Urmatoarele specii sunt plante care se pot dezvolta si in conditii de iluminare redusa si nu necesita foarte multa intretinere. Speciile acestea sunt ideale si pentru persoanele incepatoare in ingrijirea plantelor.

Plante de interior – Monstera (Monstera deliciosa)

Aceasta specie tolereaza incaperile cu mai putina lumina directa a soarelui, insa se dezvolta mai greu in astfel de spatii. Monstera decoreaza prin frunzele mari, usor ondulate si distinctive. Formele frunzelor precum si orificiile acestora confera plantei o structura interesanta care permite patrunderea luminii catre toata planta, astfel incat planta poate sa creasca si in conditii de luminozitate scazuta.

Aglaonema (Aglaonema commutatum)

Aglaonema cunoscuta si sub numele de floarea dragonului, rezista si tolereaza bine lumina slaba, ceea ce o face perfecta si pentru decorarea unei zone mai intunecate a locuintei.

Planta care se roaga (Maranta leuconeura)

Maranta este o specie care tolereaza si un loc mai putin luminos, este rezistenta si decorativa prin frunzele sale spectaculoase.

Plante de interior – Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

Aceasta specie este una dintre cele mai rezistente plante de interior. Ea se dezvolta bine in conditii de iluminare redusa si nu necesita foarte multe ingrijiri. Aceasta poate rezista chiar si in incaperi iluminate artificial. Sansevieria este o specie care nu tolereaza apa in exces, din acest motiv substratul acesteia se uda doar in momentul in care este uscat.

plante-de-interior-colaj

Planta paun (Calathea lancifolia)

Este o specie care se confunda des cu planta care se roaga (Maranta leucoreura). Calathea se poate amplasa si in locuri cu iluminare naturala scazuta, dezvoltandu-se destul de bine si in astfel de zone. Specia are nevoie de umiditate atmosferica ridicata, astfel ca se recomanda pulverizarea zilnica a plantei sau utilizarea unui umidificator.

Plante de interior –Planta ZZ

zz-plante-de-interior

Zamioculcas (Z. zamiifolia) sau planta ZZ este o planta care creste foarte bine atunci cand este neglijata. Frunzele sale sunt distincte, prezinta o culoare intensa de verde inchis lucios, cu care poate decora orice incapere mai putin luminoasa.

Plante de interior – Philodendron

philodendron-plante-de-interior

Planta philodendron (Philodendron scandens) este o specie care deseori este confundata cu specii din genul Scindapsus, datorita formei frunzelor, dar si a modului de crestere. Acest tip de philodendron este extrem de decorativ datorita frunzelor sale in forma de inima. Creste destul de bine in conditii de lumina, insa poate tolera si conditiile de lumina slaba.

De retinut:

  • Toate plantele au nevoie de lumina si se dezvolta mult mai repede daca beneficiaza de aceasta, insa exista si plante care pot tolera si incaperile mai intunecate, cu lumina redusa sau in conditii de iluminare artificiala;
  • Cresterea plantelor in conditii de iluminare redusa este mai incetinita.
Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
lupa de căutare
Caută
carabusul-de-mai-combatere
Carabusul de Mai
salcam-sfaturi-ingrijire
Salcam
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
ardei-cultivare-ingrijire
Ardei
Leandru
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia
Par
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior
pepeni-cultivare-ingrijire
Pepeni
Brugmansia
Dafin
daunatori-igiena-publica
Daunatori Pest Control
Muscata
crizanteme-sfaturi-ingrijire
Crizanteme
Palmieri
platan-sfaturi-ingrijire
Platan
Gardenia
Gutui

Discuție nouă despre

Despre Alege
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la discuții despre Plante de interior care pot fi crescute in incaperi intunecate

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile