Buletin de avertizare nr. 74 – Paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus)

buletin-avertizare-tratamente-de-iarna-paduchele-din-san-jose

Conditiile climatice din ultimele zile (decembrie 2019) permit efectuarea tratamentului fitosanitar la speciile pomicole pentru Quadraspidiotus perniciosus (paduchele din San Jose) – generatia de iarna.

Primul tratament pentru paduchele din San Jose se efectueaza in perioada de REPAUS VEGETATIV

Tratamentele se realizeaza pentru combaterea larvelor hibernante a paduchelui din San Jose, dar si a oualelor de paianjeni, paduchi testosi etc., care pot cauza pierderi importante la SPECIILE POMICOLE.

Paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) este o specie polifaga. Dintre numeroase plante cultivate, prefera specii precum: marul, parul, prunul, piersicul, caisul, ciresul, visinul etc. Pomii afectati stagneaza in dezvoltare, se usuca incepand de la varf si in decurs de cativa ani se usuca total. Productia de fructe scade foarte mult. Fructele provenite de la pomii atacati sunt mici, patate si au o valoare comerciala scazuta.

Pentru prevenire şi combatere se recomandă efectuarea tratamentului fitosanitar din perioada de repaus vegetativ cu un ulei horticol.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Tratamentele se vor aplica pe scoarta uscata, în zilele fără vânt, chiciură, ploaie sau ceață, când temperatura aerului depășește 6ºC.

Cititi cu atentie eticheta produsului !!! Se pot utiliza şi alte produse recomandate în lista oficială PEST-EXPERT https://aloe.anfdf.ro/ (utilizator: guest si parola: guest) pentru testele avertizate.

Alte recomandări: 
  • Luaţi măsurile ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. 
  • Respectați cu strictețe normele de lucru cu produse pentru protecția plantelor, normele de protecție și securitatea muncii, de protecție a albinelor și animalelor, în conformitate cu Legea nr. 383/2013 a apiculturii și cu Ordinul nr. 127/1991 al ACA din România; Ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agriculturii și Alimentației; 15b/3404/1991 al Dep. pentru Administrația Locală și 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum și cu Protocolul de colaborare nr. 328432/2015, încheiat între ANF și ACA, și Protocolul de colaborare nr. 3242/103/21.10.2016 încheiat cu ROMAPIS (privind implementarea legislației în vederea protecției familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu produse pentru protecție a plantelor). 
  • Respectaţi obligaţiile ce vă revin conform Ordinului nr. 352/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor de sprijin pentru fermieri în România – SMR 10 – Introducerea pe piaţă a produselor pentru protecţie a plantelor, utilizatorii de produse pentru protecţie a plantelor şi prestatorii de servicii.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile