Mur – Program de tratamente

Nr. tr.Fenofaza/momentul aplicariiBoli/daunatoriProduse recomandate pentru protectia plantelorDoza/haTimp de pauza (zile)
1.Umflarea mugurilorpaduchele din San–José, acarieni,
afide etc. (forme hibernante)
Mospilan Oil 20 SG 10
2.Infrunzitacarianul rosu, acarieni comuni, acarianul galicol, acarianul latVertimec 1.8 EC (10 ml/10 L apa/100 mp)1 L/ha7
3Inaltarea inflorescentelorfainareTopas 100 EC (4 ml/10 L apa/100 mp)0,4 L/ha7
4Scuturarea petalelormonilioza, putregaiul tulpinilorSwitch 62.5 WG (10 g/10 L apa/100 mp)1 Kg/ha7
5Fructe verzi, de marime normalaputregai cenusiuScala (20 ml/10 L apa/100 mp)2 l/ha3
6Dupa recoltarea fructelorputregai cenusiuSwitch 62.5 WG (10 g/10 L apa/100 mp)1 kg/ha7

RECOMANDARI DE APLICARE A TRATAMENTELOR:

  • Se recomanda aplicarea alternanta a produselor cu substante active diferite, pentru evitarea aparitiei rezistentei agentilor patogeni la pesticidele aplicate.
  • Dozele recomandate in tabel pentru 10 litri de apa sunt valabile atunci cand se utilizeaza un volum de 1000 litri apa/hectar, pentru efectuarea tratamentului. In cazul utilizarii unui volum de apa diferit de acesta, se recomanda respectarea dozei la hectar, mentionata pe eticheta produsului.
  • Intervalul de timp dintre tratamente poate varia, in functie de presiunea de infectie.
  • Pentru a depista prezenta anumitor daunatori (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea cu regularitate a capcanelor de monitorizare.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs
  • In cazul utilizarii mai multor produse in vederea efectuarii unui tratament, se va testa in prealabil compatibilitatea acestora la amestecare. Solutia obtinuta in urma dizolvarii in apa a produselor compatibile nu trebuie sa prezinte urme de precipitare, coagulare sau spuma persistenta. Dupa caz, se prepara o cantitate redusa de solutie si se testeaza compatibilitatea amestecului pe o suprafata redusa din cultura, pentru a observa efectul tratamentului pe plante (daca apar simptome nedorite, fitotoxicitate).
  • Incepand cu stadiul de crestere al fructelor, se va acorda atentie respectarii timpului de pauza (numarul de zile ce trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament pana la recoltarea fructelor, in vederea consumului), in functie de fiecare produs aplicat.
  • La efectuarea tratamentelor foliare, se recomanda utilizarea unui adjuvant, ce faciliteaza patrunderea solutiei in frunze si imbunatateste eficienta tratamentului aplicat.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Mur – Program de tratamente
Mur – Program de tratamente

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile