Monsanto

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 4 ani

 

Monsanto este o companie ce mizeaza pe agricultura durabila. Monsanto livreaza produsele agricole de care toti agricultorii din intreaga lume au nevoie. Compania este axata pe fortificarea capacitatilor fermierilor – mari si mici – pentru a produce mai mult din tara lor, in timp ce se conserva resursele naturale ale lumii noastre, cum ar fi apa si energia. Monsanto face acest lucru cu marcile sale de seminte, de lideri in culturi de porumb, bumbac, seminte si fructe si legume. De asemenea produce seminte pentru fermieri, care au ca scop protejarea productiei lor, sprijinirea eficientei acestora la ferma si reducerea costurilor lor de pe agricole.

Compania Monsanto se straduieste sa faca produsele disponibile pentru agricultorii din toata lumea, licentiate, in general, semintele si tehnologiile catre alte companii. In plus, compania fabrica Roundup si alte erbicide folosite de fermieri, consumatori si profesionisti de gazon si gradina.

Monsanto nu ar putea exista fara fermieri. Ei sunt clientii, seva companiei. Monsanto este o companie relativ noua. In timp ce impartaseste numele si istoria companiei, care a fost fondata in anul 1901, astazi Monsanto este axata pe agricultura si pe sprijinirea fermierilor din intreaga lume, in misiunea lor de a produce mai mult. Sunt o companie agricola.

Monsanto are sediul central in St. Louis, Missouri, in Statele Unite si are sedii in mai multe locatii din intreaga lume.

Istoria companiei:

1901 – John F. Queeny a pus bazele companiei Monsanto. Sotia lui a fost Olga Monsanto Queeny. Primul produs al companiei a fost zaharina.

1945 – Monsanto produce si comercializeaza produse chimice agricole, inclusiv 2,4 D.

1964 – Erbicidul Ramrod este introdus pe piata.

1975 – Un program de cercetare de biologie celulara este stabilit in Divizia Agricola.

1976 – Erbicidul Roundup este comercializat in Statele Unite ale Americii.

1998 – Monsanto completeaza achizitia a DeKalb Genetica Corp.

2000 – Monsanto intra intr-o fuziunea si isi schimba denumirea in Pharmacia Corporation.

2000 – Apare o noua companie Monsanto, bazata pe impartirea agricola anterior de Pharmacia si este incorporata ca o filiala independenta a companiei farmaceutice.

2013 – Monsanto anunta o serie de planuri ale companiei, cum ar fi Extinderea Centrului de cercetare Chesterfield Valley, crearea a 36 de noi sere, birouri suplimentare, precum si camere suplimentare de crestere a plantelor pentru a facilita dezvoltarea de seminte.

Produse comercializate in Romania:

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor

Alătură-te discuției:

*