Informatii despre zamosita, scapa de buruienile dicotiledonate anuale/perene

Hibiscus trionum (zamosita) este o buruiana seminifera anuala, iubitoare de caldura, cu radacina pivotanta adanca, rezistenta la seceta. Prefera regiunile calduroase si nu se dezvolta decat rar in zonele cu clima temperata.

Denumire populara: zamosita, cavan, floarea-ursului, nalba mare, macul ciorii.
Descriere: Zamosita este o planta originara din Europa, dar care s-a raspandit si in zona mediteraneana, este flora spontana. In Romania o putem intalni fie cultivata ca planta decorativa, fie la marginea terenurilor cultivate.

plantuta   plantuta 1
Tulpina este puternic ramificata, inca de la baza, adesea culcate. Inaltime este de 10-50 cm.
Cotiledoanele sunt lung petiolate, inconjurand pedunculul, cu limbul sub forma cordat-ovala.
Frunzele adevarate sunt ovale pana la adanc lobate, iar frunzele superioare palmate.

floarea 1  floarea
Florile sunt solitare, amplasate in axila frunzelor superioare, de culoare galbena cu mijlocul (interiorul) violet, cu o lungime de pana la 4 cm. Staminele sunt de culoare purpurie, concrescute.
Perioada de inflorire este vara taziu spre toamna, iar planta face in 500-1000 seminte.

seminte 1   seminte

Se recomanda utilizarea erbicidelor omologate pentru combaterea acesteia, in functie de cultura vizata.

Produse recomandate

Discutii din comunitate

author-avatar
Octavian
26 octombrie 2020
gradina de legume si erbicidarea
Bună ziua.... Am o zona de gradina în care am avut plantate legume.... Zona este delimitata de o parte cu iarba și 3Pomi fructiferi.Acum ca am curatat zona de resturi vegetale intenționez sa aplic o ierbicidare. Am avut toate tipurile de bălării atât mono cât și dico. As vrea sa fac o curățare a terenului și sa îl pregătesc pentru la anul dar astfel încât sa nu afectez zona vecina și pomii fructiferi (mar, par și kaki). Ma gândeam sa fac o săpare și o mărunțite a terenului urmat de o ierbicidare totala... La momentul aceste terenul este curat cu foarte puține bălării și intenționez sa fac aceeași operațiune la primăvară după care sa reiau plantarile de legume
author-avatar
gratziella
10 iulie 2020
conifere in solar erbicid
Buna ziua ! Avem un solar cu semanatura cu seminte de conifere. De peste 3 ani a aparut o buruiana care creste f. repede si este greu de extras, ptr ca radacina afecteaza si plantulele de bradut. Am tratat solul cu formol, dar de 3 ani tot nu putem scapa de aceasta buruiana ! Combaterea acestei buruieni denumita popular trifoi japonez se poate face cu BASAMID ? Va rugam sa ne sprijiniti in combaterea acestei buruieni, care din pacate a luat amploare si ne creeaza mari probleme. Va multumim anticipat !

Vrei să afli și mai multe

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile