Informatii despre susai aspru, scapa de buruienile dicotiledonate anuale/perene

 

Sonchus asper (susai aspru) este o buruiana seminifera anuala, cu o puternica radacina pivotanta, producatoare de latex. Prefera soluri proaspete care sa nu fie sarace in calcar, soluri fertile lutoase si luto-nisipoase.

Denumire populara: susai aspru.
Descriere: Tulpina este groasa, goala in interior, glabra, adesea ramificata de la baza, cu o inaltime de pana la 80 cm.

plantuta 1   plantuta
Cotiledoanele au forma spatulata sau oval-alungita, rosietice, cu petiol scurt.
Frunzele adevarate sunt groase cu margini tepoase. Frunzele cotiledonale si cele adevarate par acoperite de un invelis ceros. Este o planta intalnita in culturile de cereale sau fanete.
Prima frunza adevarata este numai dantelata (dintata), a doua este cu perisori pe dinti, frunze au culoarea bleu-verzi, lucioase, iar frunzele superioare sunt sesile infasurand la baza tija, in spirala, toate fiind dentat – paroase.

floarea 1   floarea
Floarea este formata din capitule convexe, galben – tern (sters, spalacit), in inflorescente dense cu putine flori; capitulele si pedunculii fara peri glandulosi.
Perioada de inflorire este din vara pana toamna, iar planta face intre 1000-6000 de seminte.
Erbicidele care se recomanda pentru combaterea buruienii sunt Buctril Universal, Dicopur Top, Galera, Goal 4F, Kelvin Top.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor