Scanteiuta – informatii, identificare si combatere

scanteiuta-dicotiledonata

Scanteiuta (Anagallis arvensis) este o buruiana dicotiledonata anuala, care face parte din familia Primulaceae. Aceasta se mai poate intalni sub denumirea de: aurica, coarda de gaina, focsor, gonitoare, nasturasi, ochisor, rocoina, rocoina rosie s.a. Scanteiuta prefera solurile mai grele, argiloase, insa poate creste si pe soluri luto-nisipoase. 

SCANTEIUTA – DESCRIERE

Scanteiuta prezinta o radacina subtire si pivotanta. Tulpina sa are patru muchii si poate sa atinga pana la 30 cm inaltime. Frunzele de Anagallis arvensis sunt rotund-ovale, pana la larg-ovoide. Acestea sunt de culoare verde-inchis si sunt lucioase. Florile de scanteiuta pot fi in nuante de rosu sau de albastru. Perioada de inflorire a acestei buruieni este primavara-toamna. Fructul acesteia este o capsula cu numeroase seminte mici, de 1 mm lungime.INMULTIRE

Anagallis arvensis se inmulteste prin seminte, care germineaza toamna sau primavara. O planta poate produce intre 100 si 300 de seminte.

masuri-de-preventie-si-combatere

MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE

Pentru a preveni inmultirea in masa a acestei buruieni se recomanda combaterea integrata prin masuri preventive, agrotehnice si chimice.

Pentru combaterea chimica se recomanda utilizarea erbicidelor omologate pentru combaterea acesteia, in functie de cultura vizata.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile