Informatii despre romanita de camp, scapa de buruienile dicotiledonate anuale/perene
Publicat pe: 23 octombrie 2015 Modificat pe: 28 iunie 2024

Individ din populația generală fără instruire în domeniul pesticidelor, care utilizează la scară redusă un pesticid agricol, în mediul său privat, delimitat la locuință și anexele acesteia (inclusiv grădina, livada, solarul etc.), în condiții de expunere care pot fi controlate.
Persoane care utilizează biocide, respectiv produse de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, în timpul activităților profesionale, inclusiv operatori, tehnicieni, angajatori și angajați independenți din diferite sectoare.
Persoane care dețin certificate de absolvire pentru efectuarea tratamentelor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, conform art. 1 alin. (3) lit. 1. f) din anexa la Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.
Arthemis arvensis (romanita de camp) este o buruiana anuala cu radacina fusiforma si cu miros caracteristic de mar. Prefera solurile bogate in elemente nutritive, sarace sau lipsite de calciu, soluri tinere, argiloase sau nisipo-lutoase.
Denumire populara: romanita de camp, musetelul cainelui.
Descriere: Tulpina este verticala sau ascendenta, de obicei ramificata, nuda, cu inaltimea de 40-50 cm.
Cotiledoanele sunt lungi pana la oval-latite, cu varf ascutit, nepetiolate (sesile).
Frunzele adevarate sunt la inceput simplu penate, neparoase sau putin paroase. Urmatoarele frunze sunt bi sau tri penate, cu pene inguste, filiforme.
Floarea este formata din capitule convexe izolate, galbene si cu petale albe la baza. Florile au forma de bila, golasa, goala in interior, fara glumele.
Epoca de germinare este din primavara pana toamna, iar adancimea de germinare este superficiala, pana la 0.5 cm, indeosebi pe soluri umede mlastinoase.
Perioada de inflorire este de la inceputul lunii mai pana in luna august, iar planta face intre 1000-10000 de seminte.
Se recomanda utilizarea erbicidelor omologate pentru combaterea acesteia, in functie de cultura vizata.
Comandă produsele recomandate
Comandă produsele recomandate
Discuție nouă

-
Discuții pe teme similare
47 urează frunze verziCum decizi ca este necesara aplicarea tratamentelor?Protejarea plantelor de daunatori si boli este o parte importanta a gradinaritului. Exista o varietate de metode care pot fi folosite pentru a combate aceste probleme, inclusiv tratamente chimice, biologice... mai multFrunze verzi4 urează frunze verziCum protejam pomii si arborii impotriva inghetului de primavara?🌳Acum este momentul potrivit sa ne asiguram ca pomii fructiferi si arborii ornamentali sunt protejati impotriva inghetului tarziu de primavara. Pentru a face acest lucru, va recomandam aplicarea produsului Protekt... mai multFrunze verzi4 urează frunze verziDicotiledonate, Mur salbaticBuna as vrea sa stiu daca e bun si pt mur salbaticCiteșteSfatul specialistului
Frunze verzi30 urează frunze verziCum prevenim carenta de fier la plantele ornamentale?🌿 Carenta de fier la plantele ornamentale se manifesta prin cloroza sau ingalbenirea frunzelor tinere, in timp ce nervurile raman verzi. De asemenea, cresterea plantelor este lenta, frunzele sunt mici,... mai multFrunze verzi4 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Buruiana taratoare cu flori galbeneDe cativa ani curtea este invadata de o buruiana care se raspandeste insidios. Planta se ramifica intens la suprafata solului acoperind portiuni din ce in ce mai mari. Daca o... mai multCiteșteSfatul specialistului
Frunze verzi2 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Colții babei – combatere curte cu iarbăBună ziua, încercăm sa scăpăm de aceasta buruiana dintr-o curte cu iarbă sin zona deltei, deci sol nisipos. Am încercat mecanic dar s-au înmulțit foarte tare. Ce produs recomandați?CiteșteSfatul specialistului
Frunze verzi
Vrei să afli și mai multe?
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.