Iarba grasa – informatii, identificare si combatere
Publicat pe: 6 noiembrie 2015 Modificat pe: 28 iunie 2024
Individ din populația generală fără instruire în domeniul pesticidelor, care utilizează la scară redusă un pesticid agricol, în mediul său privat, delimitat la locuință și anexele acesteia (inclusiv grădina, livada, solarul etc.), în condiții de expunere care pot fi controlate.
Persoane care utilizează biocide, respectiv produse de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, în timpul activităților profesionale, inclusiv operatori, tehnicieni, angajatori și angajați independenți din diferite sectoare.
Persoane care dețin certificate de absolvire pentru efectuarea tratamentelor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, conform art. 1 alin. (3) lit. 1. f) din anexa la Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.
Portulaca oleracea (iarba grasa) este o buruiana seminifera anuala, adeseori culcata pe sol, dar si cu posibilitatea de a emite tulpini verticale, cu radacina pivotanta. Prefera soluri usoare, bogate in substante nutritive, soluri nisipoase in zone calde.
Denumire populara: iarba grasa, grasita, iarba porcului, pita porcului.
Descriere: Tulpina este cilindrica, carnoasa, dar dura (tare), adesea rosiatica si puternic ramificata, adesea culcata, cu o inaltime de 10-30 cm.
Cotiledoanele sunt lungi, ovale, carnoase, in sectiune transversala semicilindrice, alungit oblongi, sesile, de culoare verde brun, violete la baza.
Frunzele adevarate sunt groase, alterne, verde inchis, sesile, ovale pana la alungit-cuneiforme, lucioase, carnoase.
Floarea este putin evidenta, cu periantul galben, nepedunculata, solitara sau in grupuri mici, plasata in axila foliara.
Epoca de germinare este vara, iar adancimea de germinare de obicei este de 1-3 cm.
Perioada de inflorire este din vara pana in toamna, iar planta face intre 800-1000 de seminte.
Se recomanda utilizarea erbicidelor omologate pentru combaterea acesteia, in functie de cultura vizata.
Comandă produsele recomandate
Discuție nouă despre
citești și participi la discuții despre Iarba grasa – informatii, identificare si combatere
-
Discuții pe teme similare
44 urează frunze verziCum decizi ca este necesara aplicarea tratamentelor?Protejarea plantelor de daunatori si boli este o parte importanta a gradinaritului. Exista o varietate de metode care pot fi folosite pentru a combate aceste probleme, inclusiv tratamente chimice, biologice... mai multFrunze verzi51 urează frunze verziSuntem Botaniștii, toți cei care iubim plantele!Botaniștii este resursa completă pentru pasionații de plante, oferindu-ți sprijin în mod constant. Cum să beneficiezi de reduceri? Vreau reduceri ➟ Ca să fim siguri că-i răsplătim pe botaniștii adevărați,... mai multFrunze verzi1 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Buruiana taratoare cu flori galbeneDe cativa ani curtea este invadata de o buruiana care se raspandeste insidios. Planta se ramifica intens la suprafata solului acoperind portiuni din ce in ce mai mari. Daca o... mai multCitește Sfatul specialistuluiFrunze verzi2 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Colții babei – combatere curte cu iarbăBună ziua, încercăm sa scăpăm de aceasta buruiana dintr-o curte cu iarbă sin zona deltei, deci sol nisipos. Am încercat mecanic dar s-au înmulțit foarte tare. Ce produs recomandați?Citește Sfatul specialistuluiFrunze verzi5 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Iarba grasaIn urma cu 6 saptamani am cumparat seminte ptr gazon de la o firma romaneasca. Am respectat toate etapele insamantarii, irigarii etc. Rezultatul muncii noastre este cel din foto alaturat.... mai multCitește Sfatul specialistului și încă 2 răspunsuriFrunze verzi2 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, identificare planta – VerbascumNou aparuta in gradina. Ce planta este ?Citește Sfatul specialistuluiFrunze verzi5 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, volbura si albe buruieniBună ziua! Vă rog mult să mă ajutați cu o recomandare de erbicid pentru a scăpa de buruienile acestea. Am semănat o porțiune de aproximativ 1000mp microtrifoi (în livadă și... mai multCitește Sfatul specialistului și încă 5 răspunsuriFrunze verzi
Vrei să afli și mai multe?
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.