Informatii despre busuioc salbatic, scapa de buruienile dicotiledonate anuale/perene
Publicat pe: 13 octombrie 2015 Modificat pe: 6 aprilie 2021
Individ din populația generală fără instruire în domeniul pesticidelor, care utilizează la scară redusă un pesticid agricol, în mediul său privat, delimitat la locuință și anexele acesteia (inclusiv grădina, livada, solarul etc.), în condiții de expunere care pot fi controlate.
Persoane care utilizează biocide, respectiv produse de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, în timpul activităților profesionale, inclusiv operatori, tehnicieni, angajatori și angajați independenți din diferite sectoare.
Persoane care dețin certificate de absolvire pentru efectuarea tratamentelor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, conform art. 1 alin. (3) lit. 1. f) din anexa la Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.
Busuioc salbatic (Galinsoga parviflora) este o planta anuala erbacee, originara din Mexic si America Centrala, intalnita frecvent pe solurile ferile. Este o buruiana anuala, iubitoare de caldura si lumina, sensibila la frig.
Denumire populara: busuioc salbatic, mierea porcului, soparlita, gluga ciobanului, iarba neagra, izma salbatica.
Descriere: Busuiocul salbatic este o specie mezofila, care creste frecvent pe solurile nisipoase si luto-nisipoase, bogate in humus si azot.
Radacina este pivotanta, prevazuta cu ramificatii laterale lungi si subtiri.
Tulpina este de obicei dreapta, trifurcata in mai multe puncte, iar inaltimea este cuprinsa intre 10-80 cm.
Frunzele adevarate sunt opuse (pereche) de forma oval ascutita, verde deschis, cu marginile fin dintate. Frunzele inferioare sunt petiolate, iar cele superioare aproape sesile.
Florile sunt mici, numeroase, in forma de buton cu flori galbene, rotunde, sub forma de teava, avand pe margine o coroana de petale albe sub forma linguala.
Epoca de germinare este primavara tarziu, chiar vara, iar perioada de inflorire este vara taziu spre toamna.
Comandă produsele recomandate
Discuție nouă despre
citești și participi la discuții despre Informatii despre busuioc salbatic, scapa de buruienile dicotiledonate anuale/perene
-
Discuții pe teme similare
72 urează frunze verziGhilotina Organic Farming pentru coniferele taleFoloseste solutii organice pentru cresterea armonioasa si ingrijirea coniferelor tale! Evergreen Fluid, 350 ml este un ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale coniferelor (molizi, brazi, pini, tuia, dar si... mai multFrunze verzi1 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Buruiana taratoare cu flori galbeneDe cativa ani curtea este invadata de o buruiana care se raspandeste insidios. Planta se ramifica intens la suprafata solului acoperind portiuni din ce in ce mai mari. Daca o... mai multCitește Sfatul specialistuluiFrunze verzi2 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Colții babei – combatere curte cu iarbăBună ziua, încercăm sa scăpăm de aceasta buruiana dintr-o curte cu iarbă sin zona deltei, deci sol nisipos. Am încercat mecanic dar s-au înmulțit foarte tare. Ce produs recomandați?Citește Sfatul specialistuluiFrunze verzi68 urează frunze verziGhilotina Organic Farming pentru grădina taFoloseste solutii organice pentru cresterea armonioasa si ingrijirea plantelor tale! AMN Verde, 500 ml ingrasamant lichid, organic, cu efect revitalizant, ce contine substante intalnite in mod natural in solurile fertile.... mai multFrunze verzi5 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, Iarba grasaIn urma cu 6 saptamani am cumparat seminte ptr gazon de la o firma romaneasca. Am respectat toate etapele insamantarii, irigarii etc. Rezultatul muncii noastre este cel din foto alaturat.... mai multCitește Sfatul specialistului și încă 2 răspunsuriFrunze verzi2 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, identificare planta – VerbascumNou aparuta in gradina. Ce planta este ?Citește Sfatul specialistuluiFrunze verzi5 urează frunze verziBuruieni Dicotiledonate, volbura si albe buruieniBună ziua! Vă rog mult să mă ajutați cu o recomandare de erbicid pentru a scăpa de buruienile acestea. Am semănat o porțiune de aproximativ 1000mp microtrifoi (în livadă și... mai multCitește Sfatul specialistului și încă 5 răspunsuriFrunze verzi
Vrei să afli și mai multe?
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.