Informatii despre ambrosia, scapa de buruienile dicotiledonate anuale/perene

Ambrosia artemisiifolia (ambrosia) este originara din America de Nord, dar care este raspandita si in Canada, Statele Unite si in nordul Mexicului. De asemenea, este prezenta in Europa si Asia ca specie introdusa si este cunoscuta ca o buruiana comuna in mai multe regiuni. Aceasta specie este bine cunoscuta ca o buruiana nociva, atat in arealul natural cat si in zonele in care este o specie introdusa si invaziva. Aceasta creste in mai multe tipuri de habitate perturbate(deranjate), cum ar fi pe marginea drumurilor, si in campurile cultivate. Planta este distructiva pentru plantele native si pentru cele de cultura.

Denumire populara: ambrosia, iarba parloagelor, iarba de paragina.
Descriere: Tulpina este puternic ramificata, creste pana la 2 metri inaltime, dar poate ajunge si la 6 metri in solurile bogate, umede.

plantuta   plantuta
Frunzele sunt palmat lobate pana la fidate. Majoritatea frunzelor sunt dispuse in sens opus.

floarea 1   floarea
Florile sunt unisexuate, specia este hermafrodita (monoica) cu plante care poarta inflorescente care contin atat pistilate cat si flori staminate. Primele sunt grupate la baza varfului si acestea din urma apar la sfarsitul anului.
Fructul este un brusture de cativa milimetri lungime deviat in mai multi tepi mici.
Se recomanda utilizarea erbicidelor omologate pentru combaterea acesteia, in functie de cultura vizata.

Produse recomandate

 • Harmony 50 SG, 100 gTransport Gratuit

  Harmony 50 SG, 100 g

  894.89 Lei
 • Laudis 66 OD, 5 litri
  -30%

  Livrare în 2 zile

  Laudis 66 OD, 5 litri

  670.00 Lei

  872.00 Lei

  Producator: Bayer Modalitate de ambalare: 5 litri Utilizatori: Personal instruit, Populatie, Profesionisti Valabilitate (ani): 2 Formulare/Stare: OD - dispersie in ulei Substanta Activa Erbicide: isoxadifen-etil (safener), tembotrione Concentratie Substanta Activa: 44 g/litru, 22 g/litru Impotriva: albastrita, ambrosie, ardeiul broastei, ciumafaie, cornuti, costrei, iarba barboasa, iarba rosie, loboda, lungurica, meisor, mohor, palamida, pungulita, rocoina, teisor, traista ciobanului, troscot, zamosita, zarna Cultura: porumb Dozaj: 2-2.25 l/ha Momentul aplicarii: postemergente Buruieni combatute: dicotiledonate anuale, monocotiledonate anuale Tipuri Aplicare: pulverizeaza rezidual

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor