Crocus de toamna, informatii si sfaturi de ingrijire

crocus-ingrijire-sfaturi

Crocus de toamna (Colchicum autumnale), este o specie de plante din familia Colchicaceae, de-a lungul timpului a primit mai multe denumiri precum: sofran de lunca etc. Este o specie de plante care se aseamana cu speciile de crocus din familia Iridaceae. In ciuda denumirii „sofran de lunca”, nu este sursa de sofran, acesta fiind obtinut din Crocus Sativus. Este bine de stiut faptul ca florile ies din pamant, inainte de aparitia frunzelor. Crocus de toamna este o specie perena, erbacee, cu flori solitare, fiind originara din Sudul africii, Europa si vestul Asiei.



Conditii de mediu

Lumina

Speciile de crocus de toamna, prefera sa fie amplasate in zone semi umbrite, insa razele directe ale soarelui in a doua parte a zilei intensifica procesul de inflorire.

Temperatura

Rezistenta bulbilor de crocus variaza usor in funcție de tipul pe care il cultivați, dar majoritatea se dezvolta foarte bine in climatul temperat. Ei infloresc și supraviețuiesc cel mai bine acolo unde iernile sunt reci, deoarece bulbii de crocus au nevoie de o perioada de cateva saptamani cu temperaturi scazute.

Sol

Capacitatea solului de a drena apa, este cea mai importanta caracteristica a acestuia in vederea cresterii crocusului, iar pH-ul solului poate fi de la usor acid la usor alcalin.

Ingrijire

Udarea

Un nivel moderat de umiditate a solului este ideal pentru crocusul de toamna. Umiditatea ridicata a solului, poate influenta aparitia unor boli, precum: putregaiul sistemului radicular sau tulpinii.

Fertilizarea

Majoritatea speciilor de crocus reactioneaza favorabil la aplicarea ingrasamintelor, realizarea unei fertilizari echilibrate sustine dezvoltarea sanatoasa a plantelor.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Inmultire

Inmultirea acestor specii se realizeaza prin bulbi sau seminte.

Boli si daunatori

Cele mai frecvente boli ce pot aparea sunt tipurile de putregai, apar de obicei din cauza umiditatii ridicate a solului. In cazul daunatorilor, acestia pot fi diversi precum: melci, tripsi, afide.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

In plus

  • Trebuie mentionat faptul ca speciile din genul Colchicum sunt toxice, chiar otravitoare prin continutul lor de colchicina, iar simptomele intoxicatiei sunt asemanatoare arsenicului.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile