Tabel tratament porumb

Tabel-tratamente-porumb
Nr. tr.Fenofaza/momentul aplicariiBoli/daunatoriProduse recomandate pentru protectia plantelorDoza/haTimp de pauza (zile)
1Semanatbuha semanaturilor, carabusul de mai, viermele sarma, viermele vestic al radacinilor (larva)Trika Expert 10-15 kg/ha
2Rasarit – 2-3 frunzeratisoara porumbuluiDeltagri 0,3 l/ha
36-8 frunze viermele vestic al radacinilor (adult)Karate Zeon 50 CS0,25 l/ha7
4Inceputul inflorituluipatarea carbunoasa a frunzelor, helmintosporioza, patarea in ochi a frunzelor de porumb, ruginaRetengo 0,7-1 l/ha35
5Internodii vizibile-umplerea boabelor sfredelitorul porumbuluiCoragen 20 SC125 ml/ha7

Recomandari de aplicare a tratamentelor

  • Se recomanda aplicarea alternanta a produselor cu substante active diferite, pentru evitarea aparitiei rezistentei agentilor patogeni la pesticidele aplicate.
  • In perioada infloririi se aplica insecticide care protejeaza entomofauna utila.
  • Se recomanda utilizarea a 1-3 produse la un tratament (aplicare), in functie de boala/daunatorul tinta. Numarul tratamentelor si produsele utilizate se aleg in functie de simptomele prezentate de plante, precum si in functie de incidenta patogenului sau daunatorului in anul anterior. De exemplu, daca in anul precedent a fost prezent atacul helmintosporiozei, in anul curent tratamentele se vor concentra pe prevenirea aparitiei helmintosporiozei.
  • In cazul utilizarii mai multor produse in vederea efectuarii unui tratament, se va testa in prealabil compatibilitatea acestora la amestecare. Solutia obtinuta in urma dizolvarii in apa a produselor compatibile nu trebuie sa prezinte urme de precipitare, coagulare sau spuma persistenta. Dupa caz, se prepara o cantitate redusa de solutie si se testeaza compatibilitatea amestecului pe o suprafata redusa din cultura, pentru a observa efectul tratamentului pe plante (daca apar simptome nedorite, fitotoxicitate).
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile