Coacaz – Program de tratamente

Coacaz – Program de tratamente Comunitatea Botanistii
Nr. tr.Fenofaza/momentul aplicariiBoli/daunatoriProduse recomandate pentru protectia plantelorDoza/haTimp de pauza (zile)
1Umflarea mugurilorfainare, ruginaTopas 100 EC (2,5-5 ml/10 L apa/100 mp)0,25-0,5 L/ha28
2Infrunzireputregai cenusiuSwitch 62.5 WG (10 g/10 L apa/100 mp)1 kg/ha7
3Butoni florali liberifainareMicrothiol Special WDG (40 g/10 L apa/100 mp)4 kg/ha
4Inflorirefainare, ruginaTopas 100 EC (2,5-5 ml/10 L apa/100 mp)0,25-0,5 L/ha28
5Fructe verzi, de marime normalaputregai cenusiuSwitch 62.5 WG (10 g/10 L apa/100 mp)1 kg/ha7
6Dupa recoltarefainareMicrothiol Special WDG (40 g/10 L apa/100 mp)4 kg/ha

Recomandari de aplicare a tratamentelor

 • Se recomanda aplicarea alternanta a produselor cu substante active diferite, pentru evitarea aparitiei rezistentei agentilor patogeni la pesticidele aplicate.
 • Dozele recomandate in tabel pentru 10 litri de apa sunt valabile atunci cand se utilizeaza un volum de 1000 litri apa/hectar, pentru efectuarea tratamentului. In cazul utilizarii unui volum de apa diferit de acesta, se recomanda respectarea dozei la hectar, mentionata pe eticheta produsului.
 • Intervalul de timp dintre tratamente poate varia, in functie de presiunea de infectie.
 • In cazul solurilor infestate cu limacsi, se administreaza Optimol sau Gel Bio Plantella prin imprastiere/aplicare la sol.
 • In cazul utilizarii mai multor produse in vederea efectuarii unui tratament, se va testa in prealabil compatibilitatea acestora la amestecare. Solutia obtinuta in urma dizolvarii in apa a produselor compatibile nu trebuie sa prezinte urme de precipitare, coagulare sau spuma persistenta. Dupa caz, se prepara o cantitate redusa de solutie si se testeaza compatibilitatea amestecului pe o suprafata redusa din cultura, pentru a observa efectul tratamentului pe plante (daca apar simptome nedorite, fitotoxicitate).
 • Incepand cu stadiul de crestere al fructelor, se va acorda atentie respectarii timpului de pauza (numarul de zile ce trebuie sa treaca de la aplicarea ultimului tratament pana la recoltarea fructelor, in vederea consumului), in functie de fiecare produs aplicat.
 • La efectuarea tratamentelor foliare, se recomanda utilizarea unui adjuvant precum Silwet Gold sau Break Thru, ce faciliteaza patrunderea solutiei in frunze si imbunatateste eficienta tratamentului aplicat.
 • Discuții pe teme similare

  Cornelia Ceianu
  25 mai 2020
  atac la coacaz – frunze basicate Comunitatea Botanistiiatac la coacaz – frunze basicate Comunitatea Botanistiiatac la coacaz – frunze basicate Comunitatea Botanistii
  Frunze, mai ales tinere , " basicate" cu pete rosii ( mai spre rosu decat in imagine). Pe fata inferioara un material pulverulent ( cum se vede in foto 3). Nu mi s a parut pasla. S a facut Tratament cu Alcupral in urma cu o saptamana .
  1
  1
  Trimite
  dumitrache angii
  19 iulie 2018
  coacaz cu basici pe frunze Comunitatea Botanistiicoacaz cu basici pe frunze Comunitatea Botanistii
  Buna ziua,am nevoie de ajutorul dvs pentru a identificat boala si tratamentul care afecteaza plantele de coacaz din gradina.Precizez ca aceasta boala a aparut in luna iunie.Va multumesc
  0
  2
  Trimite

Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile