Buletin de avertizare nr. 43 – tratamente Cais si Piersic

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 3 ani

Conditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia si evolutia daunatorului/bolii ANARSIA L. (MOLIA VARGATA A FRUCTELOR)+ BOLI care poate cauza pierderi importante la cultura CAIS SI PIERSIC

Scurta descriere a bolii sau daunatorului
Pentru prevenire si combatere se recomanda executarea tratamentului numai pe parcelele pe care s-au realizat urmatoarele conditii: LA APARITIE
Pentru efectuarea tratamentului, folositi unul din produsele sau amestecurile de mai jos, dupa caz :
1. CAPTADIN 50 PU – 0,25%
2. ACTARA 25 WG – 0,01%
3. SAU ALTE PRODUSE OMOLOGATE

Perioada optima de tratament: LA APARITIE, ȘI SE VA TERMINA ÎN 4-5 ZILE

Alte recomandari: Tratamentul se va face atunci cand nu sunt conditii de precipitatii in timpul sau dupa aplicarea lui. Tratamentul se va executa numai cu Produse de Protectia Plantelor omologate pentru cultura respectiva.
Se pot utiliza si alte produse de protectia plantelor recomandate in PEST EXPERT pentru testele avertizate.
Daca in perioada recomandata intervin conditii nefavorabile de lucru, tratamentul se va prelungi cu numarul de zile in care nu s-a putut lucra.
Cititi cu atentie prospectul produselor de protectia plantelor inainte de utilizare !
Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator !

Respectati cu strictete normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitate a muncii, de protectie a albinelor si a aimalelor conform: Ordinului Comun nr. 45/1991 al MAA, privind unele masuri pentru protectia familiilor de albine impotriva intoxicatiilor cu pesticide, a Legii nr.383/2013 a apiculturii si nr.127/1991 al ACA din Romania; 68/05.02.1992 Ministerul Mediului; 15b/3404/1991 al Dep. Pentru Administratie Locala si 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum si a Protocolului de colaborare nr. 328432/31.03.2015, incheiat intre Agentia Nationala Fitosanitara si Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, privind implementarea legislatiei, in vederea protectiei familiilor de albine, impotriva intoxicatiilor cu produse de protectia plantelor.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor