Buletin de avertizare nr. 38 – tratamente Livezi, Plantatii Dendrologice, Parcuri, Aliniamente Gard Viu, Arbori si Arbusti

Conditiile climatice din ultima perioada au favorizat aparitia si evolutia daunatorului/bolii QUADRASPIDIOTUS PERNICIOSUS (PĂDUCHELE DIN SAN JOSE) care poate cauza pierderi importante la cultura LIVEZI, PLANTAȚII DENDROLOGICE, PARCURI, ALINIAMENTE GARD VIU ARBORI SI ARBUSTI

Scurta descriere a bolii sau daunatorului
Pentru prevenire si combatere se recomanda executarea tratamentului numai pe parcelele pe care s-au realizat urmatoarele conditii: LA APARIȚIA PRIMELOR LARVE
Pentru efectuarea tratamentului, folositi unul din produsele sau amestecurile de mai jos, dupa caz :
1. FURY 10EC – 0,01% SAU
2. KARATE ZEON – 0,015%
3 SAU ALTE PRODUSE OMOLOGATE

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Perioada optima de tratament: LA APARITIE, SI SE VA TERMINA IN 4-5 ZILE

Alte recomandari: Tratamentul se va face atunci cand nu sunt conditii de precipitatii in timpul sau dupa aplicarea lui. Tratamentul se va executa numai cu Produse de Protectia Plantelor omologate pentru cultura respectiva.
Se pot utiliza si alte produse de protectia plantelor recomandate in PEST EXPERT pentru testele avertizate.
Daca in perioada recomandata intervin conditii nefavorabile de lucru, tratamentul se va prelungi cu numarul de zile in care nu s-a putut lucra.
Cititi cu atentie prospectul produselor de protectia plantelor inainte de utilizare !
Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator !

Respectati cu strictete normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitate a muncii, de protectie a albinelor si a aimalelor conform: Ordinului Comun nr. 45/1991 al MAA, privind unele masuri pentru protectia familiilor de albine impotriva intoxicatiilor cu pesticide, a Legii nr.383/2013 a apiculturii si nr.127/1991 al ACA din Romania; 68/05.02.1992 Ministerul Mediului; 15b/3404/1991 al Dep. Pentru Administratie Locala si 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum si a Protocolului de colaborare nr. 328432/31.03.2015, incheiat intre Agentia Nationala Fitosanitara si Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, privind implementarea legislatiei, in vederea protectiei familiilor de albine, impotriva intoxicatiilor cu produse de protectia plantelor.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile