Articole relevante lunii Martie

Ultimele articole adăugate

amenajare gradina plante perene

Amenajarea unei gradini utilizand plante decorative perene

Plantele perene sunt plante ale caror ciclu biologic se desfasoara pe mai multi ani calendaristici. Acestea infloresc in fiecare an, unele dintre ele fructifica si formeaza seminte in fiecare an. O caracteristica principala a acestora este perioada de repaus, perioada in care organele vegetative aeriene mor, iar supravietuirea plantei şi reluarea vegetatiei în sezonul urmator se realizeaza prin mugurii situati pe organele vegetative subterane. Clasificarea plantelor perene Plantele perene hemicriptofite Plantele perene geofite Acestea prezinta organe subterane modificate (ingrosate), respectiv: Organele subterane reprezinta depozitul de acumulare a substantelor de rezerva si au importanta in sustinerea cresterii si inflorii plantelor. Pe...
gradini-verticale-informatii-sfaturi

Gradini verticale si nutritia plantelor

Gradini verticale – cum sunt peretii verzi, reprezinta solutii pentru zonele urbane suprapopulate, poluate, in care densitatea elementelor construite nu permite amplasarea de spatii verzi orizontale. Conceptul de gradini verticale incurajeaza sporirea numarului de spatii verzi urbane, incluzand atat gradinile verticale de exterior si de interior. Factori ca dificultatile de mentenanta a unui perete verde sau costurile mari previn raspandirea lor la scara mare. Patrick Blanc este cel care a creeat primul perete verde hidroponic, inlocuind solul cu solutie nutritiva, in anul 1988. Creatiile lui au ca suport o structura verticala din metal, PVC si o pasla foarte rezistenta la...
dafin-ingrijire-cultivare

Dafin, informatii si sfaturi de ingrijire

Laurus nobilis, cunoscuta la noi sub denumirea de dafin, dafin comestibil sau laur, este o planta ornamentala si aromatica indragita in intreaga lume. La noi se cultiva in special in ghivece si containere, acestea amplasandu-se in locuri adapostite pentru sezonul rece.
sirag-de-perle-informatii-sfaturi-ingrijire

Sirag de perle, informatii si sfaturi de ingrijire

Sirag de perle (Curio rowleyanus sin. Senecio rowleyanus) - este o planta suculenta, care face parte din familia Asteraceae, originara din Africa. Sirag de perle este o planta unica prin aspectul ei. Frunzele sunt mici, rotunde, asemenea unor perle.
Tamarix-informatii-sfaturi-ingrijire

Tamarix, informatii si sfaturi de ingrijire

Tamarix (Tamarix spp.) - denumit popular si catina rosie, este o specie de arbust florifer, originar din Europa, Asia si Africa. Tamarix este cultivat pentru frunzele atractive, mici, asemanatoare unor solzi si pentru florile de culoare roz pal sau trandafirie.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Blog Botanistii – citeste despre gandaci, plosnite, sobolani
Blog Botanistii – citeste despre gandaci, plosnite, sobolani

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec