Articole relevante lunii Septembrie

Strelitzia

Strelitzia - Sfaturi, ingrijire, cultivare

Strelitzia se remarca prin bogatia foliajului si arhitectura florilor. Frunzele sunt oval-eliptice, de dimensiuni mari, asemanatoare bananierului si pornesc de la baza plantei. Florile sunt viu colorate, reunite in numar de 5-10 intr-o inflorescenta de tip carena, iar forma inedita aminteste de aspectul unei pasari tropicale cu acelasi nume.
rowan

Scorus, sfaturi, ingrijire, cultivare

Scorusul apartine familiei de plante Rosaceae si genului Sorbus, ce cuprinde specii arborescente si arbustive. Valoarea ornamentala a speciilor de scorus se datoreaza florilor grupate in corimbe multiflore, fructelor (poame) de culoare aprinsa: rosu, portocaliu, galben, brun, respectiv frunzelor simple sau imparipenat-compuse.
inflorescenta-cotinus-scumpie

Cotinus coggygria (Scumpie), sfaturi, ingrijire, cultivare

Cotinus coggygria, denumit popular si scumpie este un arbust de talie mare, viguros ce poate creste pana la 5 m, cu frunze verzi, eliptic-obovate, caduce, ce in toamna devin portocalii-roscate. Inflorescentele sunt grupate in panicule mari cu flori mici, nesemnificative, verzi-galbui. In faza de fructificare (iunie-iulie) acestea devin plumoase, foarte decorative, la inceput fiind roz, apoi cenusii. Fructul este o drupa de mici dimensiuni, uscata. Se utilizeaza solitar, in grupuri sau in componenta masivelor.
crataegus

Paducelul, sfaturi, ingrijire, cultivare

Paducelul (Crataegus sp.) face parte din ordinul de plante Rosales, familia Rosaceae, genul Crataegus. Genul cuprinde majoritar arbusti, dar si cateva specii arborescente. Lujerii prezinta de regula spini, frunzele sunt lobate si penate, iar florile sunt dispuse in corimbe multiflore (buchete).

Alunul ornamental, sfaturi, ingrijire, cultivare

Alunul ornamental este o specie arbustiva (rar arbore pana la 10-20 m inaltime), ce apartine genului Corylus din familia Betulaceae. Prezinta frunze cazatoare, rotunde sau semirotunde, cu marginile neregulate (serate) si varful ascutit. Amentii pendenti de flori mascule (matisori) pot fi observati cu usurinta primavara devreme, inainte de infrunzire. Fructele sunt achene cu coaja lemnoasa si cu miez comestibil.