Articole relevante lunii Septembrie

Sfaturi, ingrijire, cultivare, Chamaedorea

Chamaedorea este un gen de plante ce cuprinde aproximativ 107 specii de palmieri de dimensiuni relativ mici (intre 0,3 si 6 metri). Sunt originari din zona tropicala si subtropicala a Americii. 
Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 4 zile

Sfaturi, ingrijire, cultivare, Cycas revoluta

Cycas revoluta este originar din zona tropicala si subtropicala, din Japonia, China si Malaysia. Are o longevitate de pana la 100 de ani. Se cunosc 15 specii din genul Cycas, dintre care doar Cycas revoluta poate fi crescuta ca planta la ghiveci. 
Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 4 zile

Sfaturi, ingrijire, cultivare, Campsis radicans

Campsis radicans cunoscuta popular sub mai multe denumiri (Trambita, Trompeta, Luleaua Turcului etc.) este o liana originara din America de Nord ce decoreaza, in special, prin florile mari, colorate in portocaliu intens, in forma de trompeta, grupate in buchete terminale.
Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 4 zile

Plosnita verde a tomatelor - Nezara viridula

S-a raspandit in ultimii ani si in Europa, Asia si America, in Romania fiind semnalata pentru prima oara in anul 2013, in judetul Arad. Este un daunator periculos pentru cultura de tomate, insa poate fi intalnit si in alte culturi legumicole (ardei, vinete, castraveti, fasole, varza etc.). 
Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 zile

Sfaturi, ingrijire, cultivare, Billbergia

Bilbergia este un gen de plante epifite din familia Bromeliaceae originare din America de Sud fiind apreciate ca plante de interior datorita florilor deosebite.
Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 zile