Află cine ne recomandă

4,86223 voturi
‹ Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Decis Mega EW 50, 5 x 3 ml
Decis Mega EW 50, 5 x 3 ml

Decis Mega EW 50, 5 x 3 ml

  • bayer_garden_decis_mega_ew50 - 2

bayer_garden_decis_mega_ew50 - 1

Stoc epuizat

Produs indisponibil

Te rugăm să alegi unul din produsele similare afișate în pagină

Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare

Descriere Produs

VALABILITATEA CERTIFICATULUI DE OMOLOGARE A EXPIRAT LA DATA DE 31.10.2018.

Insecticid Decis Mega 50 EW

Substanta activa: Deltametrin 50 g/l

Caracteristici: Insecticid piretroid, omologat pentru combaterea daunatorilor din culturile de camp si horticole.

Mod de actiune: Decis Mega 50 EW actioneaza prin contact si ingestie, cu efect repelent si de soc si actiune suplimentara ca inhibitor de nutritie asupra insectelor. Acoperirea completa si uniforma a plantelor este esentiala pentru o buna protectie. Formularea unica pentru deltametrin, emulsie in apa, prezinta avantajele formularilor lichide, dar fara dezavantajul continutului ridicat de solvent la formularile tip emulsie concentrata. Acest lucru conduce la o influenta mai scazuta a temperaturilor ridicate asupra eficientei tratamentelor.

Mod de utilizare:

La grau se utilizeaza in 1-2 tratamente pe vegetatie, la avertizare. Interval minim intre tratamente de 14 zile. Volumul de solutie este de 200-400 l/ha. Timp de pauza 30 zile.

La cartof se utilizeaza in 1-3 tratamente la avertizare, cand in cultura predomina larvele de varsta 1-2 ale gandacului din Colorado. Intervalul minim intre tratamente este de 14 zile. Volumul de solutie este de 200-400 l/ha. Timp de pauza 7 zile.
 
La vita de vie se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la un interval de minim 14 zile. Volumul de solutie este de 800-1000 l/ha. Timp de pauza este de 30 zile pentru strugurii de vin, 7 zile pentru strugurii de masa.

La mar
se utilizeaza pentru 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval minim de 7 zile. Volumul de solutie este de 1500 l/ha. Timp de pauza 7 zile.

La prun
se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval minim de 7 zile. Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza 7 zile.

La cires
se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval minim de 7 zile. Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza 7 zile.

La cais, piersic se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval minim de 14 zile. Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza 3 zile.

La varza de camp se utilizeaza in 1-2 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval minim de 7 zile. Volumul de solutie este de 600 l/ha. Timp de pauza 7 zile.

La vinete din camp se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval minim de 7 zile. Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza de 7 zile.

La tomate din camp se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval de minim 7 zile. Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza de 3 zile.

La tomate solarii se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval de minim 7 zile. Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza de 3 zile.

La salata din solarii se utilizeaza in 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval de minim 7 zile. Volumul de solutie este de 600 l/ha. Timp de pauza 3 zile.

La rapita se utilizeaza pe vegetatie, la avertizare, aplicate atat toamna, cat si primavara inainte de deschiderea florilor de rapita (nu se aplica in perioada infloritului). Interval intre tratamente minim 14 zile. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha. Timp de pauza 45 zile.

La porumb se utilizeaza pentru combaterea adultilor de vierme vestic al radacinilor. Se aplica 1-3 tratamente pe vegetatie, la avertizare, la interval minim de 14 zile. Volumul de solutie este de 400 l/ha. Timp de pauza 3 zile.

Plante tratate: Grau, Cartof, Tomate, Cais, Piersic, Varza, Vinete, Garoafe, Trandafiri, Crizanteme, Tutun, Mar, Prun, Cires, Vita de vie, Rapita, Porumb

Insecte combatute: Gandacul de Colorado, Afide, Tripsul californian, Musculita alba de sera, Paduchele castravetilor, Omida fructelor, Paduchele verde, Buha verzei, Paduchele cenusiu al verzei, Tripsul tutunului, Paduchele crizantemelor, Omida miniera, Paduchele lanos

Cultura Agentul daunator Doza Doza per 3 ml
Grau Plosnita cerealelor, Gandacul balos 0.15 l/ha -
Cartof Gandacul din Colorado 0.15 l/ha 4 l apa/ 500 mp
Vita de vie Molia vitei de vie 0.15 l/ha 16 l apa/ 500 mp
Mar Viermele merelor 0.19 l/ha 20 l apa/ 200 mp
Afide, Molia pielitei fructelor, Paduchele din San Jose 0.22 l/ha 20 l apa/ 250 mp
Prun Viermele prunelor, Viespea samburilor de prun 0.15 l/ha 20 l apa/ 200 mp
Cires Musca cireselor, Paduchele negru 0.15 l/ha 20 l apa/ 200 mp
Cais, Piersic Paduchele verde 0.15 l/ha 20 l apa/ 200 mp
Varza camp Buha verzei (larve), Afide 0.12 l/ha 15 l apa/ 250 mp
Vinete de camp Gandacul din Colorado (larve) 0.3 l/ha 10 l apa/ 100 mp
Tomate camp Paduchele verde 0.2 l/ha 15 l apa/100 mp
Tomate solarii Musculita alba 0.25 l/ha 10 l apa/150 mp
Salata solar Afide 0.12 l/ha 15 l apa/ 250 mp
Rapita Gandacul lucios, Viespea rapitei, Gargarita tulpinilor, Afide 0.15 l/ha -
Porumb Viermele vestic al radacinilor 0.25 l/ha -

 

Informații Tehnice

Utilizatori Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani) Nu
Formulare EW emulsie in apa
Substanta Activa Insecticide deltametrin
Concentratie Substanta Activa 50 g/litru
Efect asupra albinelor cu
Cultura cais, cartof, cires, crizanteme, garoafe, grau, mar, piersic, porumb, prun, rapita, tomate, trandafiri, tutun, varza, vinete, vita de vie
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de afide, buha verzei, gandacul Balos, gandacul de Colorado, gandacul lucios, gargarita tulpinilor, molia pielitei fructelor, molia strugurelui, musculita alba de sera, paduchele de San Jose, paduchele negru, paduchele verde, paduchi, plosnita cerealelor, viermele vestic, viermii fructelor
Dozaj 0.12-0.3 l/ha
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual
Miros usor iritant

Note și păreri

4,56
9 Voturi
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea
Vezi toate părerile

Ai o opinie despre acest produs?

Te încurajăm să-ți exprimi opiniile pentru a îmbunătăți experiența tuturor utilizatorilor.

Părerile utilizatorilor

9 Păreri
Botanistii.ro
06 iunie 2017
Intr-adevar, Decis Mega a fost inlocuit de Decis Expert, insa acesta nu mai este omologat pentru pomii fructiferi.
Puteti opta in schimb pentru insecticide cum ar fi Eforia 45 ZC (http://www.botanistii.ro/syngenta-insecticid-agro-eforia-45-zc-15-ml.html), Nurelle D (http://www.botanistii.ro/dowagro-nurelle-d.html), Pyrinex Quick (http://www.botanistii.ro/adama-pyrinex-quick.html) sau Dimilin (http://www.botanistii.ro/crompton-insecticid-agro-dimilin-25-wp-5-g.html).
cristian don
05 iunie 2017
Bunaziua, inteleg ca a expirat omologarea pt decis mega insa Decis Expert nu este recomandat pt pomi in prospect ci doar pt legume. In aceste conditii ce recomandati inafara de Decis Expert sau Calypso
Nelu
24 mai 2017
La cât timp dupa stropire cu decis se pot consuma ciresele.multumesc
Botanistii.ro
11 mai 2017
In cazul tratamentului cu insecticidul Decis Mega, se prepara o solutie de 2 ml dizolvati in 10 litri apa. Daca trandafirii sunt infloriti, tratamentul se va efectua seara, cand albinele se retrag.
nicoleta partu
11 mai 2017
Fiola de 2mi la ce cantitate de apa se utilizeaza ptr stropitul trandafirilor. .Va multumesc.
Traian Dobre
15 ianuarie 2017
Toate produsele comandate, in valoare de peste 300 de lei, au fost OK.
cerasella dobrica
28 iulie 2016
Este un produs foarte bun. L-am folosit pentru a curata trandafirii japonezi de daunatori. A fost necesara o singura aplicare si florile au scapat de acele insecte.
ciobanu catalina
25 aprilie 2016
Buna ziua . As dori sa stiu in ce concetratie se aplica aceasta solutie in combinatie cu apa.
Mai exact cate fiole /L ? (Câți ml , nu gr)
Plantus Nicoleta
14 iulie 2014
Am 2 pomi fructiferi (2 meri in varsta de aproximativ 25 de ani, dar cu inaltimea de cca. 2,5 - 3 metri). De anul trecut, cam din toamna am observat ca a aparut pe crengi paduchele lanos, iar dupa ce am recoltat merele (spre sfarsitul toamnei, cand se apropia iarna) am facut 2 stropiri cu calipso si inca un praf (care nu mai stiu cum se numea). Inainte de a veni frigul i-am facut o stropire cu o solutie uleioasa si am revenit cu acelasi tratament in primavara anului acesta (calipso + praf si dupa o saptamana solutia uleioasa, pana a da frunza). In timpul cat s-a scuturat frunza am observat ca tulpina (crengi batrane si tinere) era afectata de aceasta insecta, adica se observau mici umflaturi ale tulpinei. De 4 - 5 saptamani am observat ca au aparut din nou aceste insecte si de data asta mi-a dat de la magazin fiole de decis pe care mi-a spus sa le diluiez la 6 litri de apa / fiola si sa stropesc la interval de 5 -6 zile , 3 - 4 stropiri , pana scap de aceasta. Am facut pana acum 3 stropiri la interval de 5 - 6 zile si nu se observa nicio imbunatatire, ba chiar parca apar pe mai multe crengute. Va rog sa ma ajutati in problema pe care o am, daca e bine cu tratamentele pe care le-am facut si daca trebuie sa repet tratamentul pana scap de insecta sau poate trebuie sa schimb tratamentul cu ceva mai puternic. Va multumesc
×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email