Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71846 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Eclair 49 WG, 700 g

Eclair 49 WG, 700 g

362,43 Lei Prețul include TVA

Eclair 49 WG, 700 g

Eclair 49 WG, 700 g

Stoc epuizat

Eclair 49 WG este un fungicid cu actiune mesostemica, local sistemica si de contact, pentru combaterea manei si fainarii la vita de vie.


Valabilitatea certificatului de omologare a expirat pe data de 19.12.2015

362,43 Lei Prețul include TVA

Descriere Produs

Fungicid Eclair 49 WG

Substanta activa: trifloxistrobin 250 g/kg + cimoxanil 240 g/kg

Modalitate de ambalare:  700 g

Caracteristici: Eclair 49 WG este un fungicid cu actiune mesostemica, local sistemica si de contact, pentru combaterea manei si fainarii la vita de vie. Trifloxistrobin apartine grupei chimice a strobilurinelor si se remarca prin spectrul larg de activitate si prin actiunea de lunga durata. Trifloxistrobin are actiune de tip mesostemic, caracterizata prin afinitatea foarte ridicata fata de tesuturile superficiale ale plantei, unde se fixeaza de stratul ceros, fapt ce ii confera o rezistenta ridicata la spalare; si redistribuirea si redepunerea substantei active prin procesele de evapotranspiratie. Redistribuirea substantei active face ca efectul tratamentului sa se manifeste si pe plantele alaturate netratate. Redistribuirea translaminara a unei parti din substanta activa asigura o foarte buna actiune preventiva si produce un efect de mentinere a foliajului verde (green leaf), reflectat in sporuri de recolta. Acoperirea uniforma si completa a partilor aeriene ale plantelor asigura protectia totala fata de instalarea ciupercilor. Sunt afectate atat stadiile timpurii de dezvoltare a patogenilor (germinarea sporilor, formarea apresorilor) cat si stadiile tarzii (formarea haustorilor, cresterea miceliului si sporularea la fainare, eliberarea zoosporilor la mana). Cimoxanil actioneaza prin contact, preventiv, asupra germinatiei sporilor si a cresterii miceliului, iar prin miscarea translaminarain tesuturile plantei dezvolta si o actiune curativa si de inhibare a sporularii.

Mod de actiune: Eclair 49 WG este omologat pentru combaterea manei si fainarii vitei de vie. In cadrul programului de stropiri poate fi utilizatin alternanta cu produse cu mod diferit de actiune. Tratamentele pot fi efectuatein intervalul fenologic cuprinsintre stadiulin care a treia frunza este formata si pana la intrarea in parga. Produsul este cu precadere pozitionatin 1-2 tratamente preventive inainte deinflorit pana la compactarea ciorchinelui. Intervalulintre tratamente este de 10-12 zile. Cand presiunea de infectie este foarte mare si cand viteza de crestere a plantelor este de asemenea mare se micsoreaza intervalul la 7 zile. Volumul necesar de solutie este de 800-1000 I/ha, in functie de echipamentul de stropire folosit. Nu se efectueaza tratamente cand viteza vantului este mare,in perioadele din zi cu arsita sau atunci cand frunzele sunt umede ori ploaia este iminenta.in situatiiin care presiunea patogenului este deosebit de mare se va utiliza o doza marita sau se va micsora intervalulintre tratamente.in cadrul unui program rational de combatere a manei si fainarii se recomanda un numar de 1-2 tratamente cu Eclair.

Plante tratate: Vita de Vie

Boli si Ciuperci combatute: Mana si Fainare.

Producator: Bayer

Cultura Agentul patogen Doza
Vita de vie Mana (Plasmopara viticola), Fainare (Uncinula necator) 0.5 kg/ha


Informații Tehnice

Producator Bayer
Modalitate de ambalare 100 g
Utilizatori Nu
Formulare/Stare WG - granule dispersabile in apa
Valabilitate (ani) Nu
Substanta Activa Fungicide Cimoxanil, Trifloxistrobin
Concentratie Substanta Activa 240 g/kg, 250 g/kg
Cultura vita de vie
Pentru combaterea fainarii, manei
Dozaj Nu
Culturi bio nepotrivite
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?