Află cine ne recomandă

4,74895 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Calypso 480 SC, 1 litru
Calypso 480 SC, 1 litru

Calypso 480 SC, 1 litru

Calypso 480 SC, 1 litru

Stoc epuizat

Produs indisponibil

Te rugăm să alegi unul din produsele similare afișate în pagină

Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare

Descriere Produs

Comisia Nationala de Omologare a Produselor de Protectia Plantelor a stabilit in urma ne-reinnoirii a substantei active Tiacloprid la nivelul Uniunii Europene, acordarea perioadei de gratie pana la data de 03.02.2021. Pentru comercializarea si distribuirea stocurilor existente de produs (pana la data de 03.11.2020), la care se adauga 3 luni pentru depozitare, utilizare si eliminare stocuri de produs la utilizatori (pana la data de 03.02.2021)

Insecticid Calypso 480 SC

Calypso 480 SC este un insecticid sistemic din grupa chimica cloronicotinile destinat combaterii daunatorilor la cartof, pomi fructiferi, porumb, arbori.

Substanta activa: Tiacloprid 480 gr/litru

Caracteristici:

Calypso 480 SC
este un insecticid sistemic din grupa chimica cloronicotinile destinat combaterii daunatorilor la cartof, pomi fructiferi, porumb, arbori. Calypso are o eficacitate foarte buna si un spectru larg de activitate atat impotriva insectelor care inteapa si sug sucul celular cat si asupra acelora care rod partile aeriene ale plantei.

Mod de actiune si utilizare:

Calypso 480 Sc este un produs cu activitate sistemica ridicata in planta, actionand asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie. Tiacloprid actioneaza la nivelul sistemului nervos al insectelor, blocand desfasurarea activitatilor vitale. Datorita acestui mod de actiune, Calypso combate la fel de eficient si formele rezistente la insecticidele conventionale utilizate pana acum. Activitatea sa nu este influentata de temperaturile din momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatiile cazute ulterior acestuia. La unele specii cum este viermele merelor Calypso are si o actiune ovicida foarte buna. Efectul ovicid este maxim daca tratamentul se efectueaza la inceputul depunerii pontei.

Cartof - Calypso are o eficacitate foarte buna si o activitate de lunga durata asupra gandacului din Colorado in toate stadiile lui de dezvoltare si asupra afidelor. Cultura este protejata impotriva gandacului din Colorado o perioada de 25-30 zile de la efectuarea stropirii, iar eficacitatea produsului este la fel de ridicata chiar si atunci cand larvele sunt de varsta mai avansata. Astfel, in functie de numarul de generatii ale daunatorului, cu doar 1-2 tratamente, cultura este protejata pe toata durata perioadei de vegetatie. Pentru culturile destinate producerii de samanta, Calypso permite cultivatorilor ca intr-un singur tratament sa realizeze protectia simultana impotriva gandacului din Colorado si a afidelor la o doza foarte redusa de utilizare, de numai 80 ml/ha.

Porumb - Se utilizeaza pentru combaterea ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis) in doza de 90 ml/ha (tratament de corectie in culturile cu samanta tratata).

Pomi fructiferi - Calypso are o eficacitate deosebita asupra unui numar mare de insecte daunatoare, inclusiv asupra gargaritei florilor de mar si paduchelui din San Jose la tratamente de vara. Se utilizeaza in concentratie de 0,02%, pentru 1-3 tratamente la avertizare, in functie de ciclul biologic al fiecarei insecte.

Calypso se remarca prin:
• Actiune de lunga durata: 14 zile la viermele merelor si 35 zile la afide;
• Efect ovicid foarte bun, alaturat actiunii asupra larvelor si adultilor;
• Selectivitate exceptionala fata de insectele polenizatoare (albine, bondari), paraziti si pradatori. Astfel, Calypso isi extinde aria de utilizare in programe de combatere integrata pentru tratamente preflorale, in timpul si dupa inflorit.

Cultura Daunatori Doza / ha Timp de pauza
Cartof Gandacul din Colorado, Afide 0,08 l/ha 21 zile
Mar Viermele merelor, Insecte minatoare, Afide, Paduchele din San Jose, Viespi, Gargarita florilor de mar 0,3 l/ha  14 zile
Prun Viermele prunelor, Paduchele cenusiu, Viespi, Paduchele din San Jose 0,2 l/ha 14 zile
Cires Musca cireselor 0,2 l/ha 14 zile
Porumb

Ratisoara porumbului

90 ml/ha

30 zile
Porumb Viermele vestic al radacinilor de porumb 150 ml/ha 30 zile
Arbori Fluturele cu abdomenul auriu, omida paroasa a dudului 0,2 l/ha -

 

Informații Tehnice

Producator Bayer
Modalitate de ambalare 1 litru
Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare/Stare SC - suspensie concentrata
Substanta Activa Insecticide tiacloprid
Concentratie Substanta Activa 480 g/litru
Efect asupra albinelor fara
Cultura arbori ornamentali, cartof, cires, mar, porumb, prun
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie, sistemic
Scapa de afide, gandacul de Colorado, gargarite, minieri, omizi, paduchele cenusiu, paduchele de San Jose, ratisoara, viermele vestic, viermii fructelor, viespi
Dozaj 0.08-0.15 l/ha
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual, ULV - ceata rece
Miros sesizabil

S-ar putea să-ți fie de folos

Note și păreri

4,75
16 Voturi
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea
Vezi toate părerile

Ai o opinie despre acest produs?

Te încurajăm să-ți exprimi opiniile pentru a îmbunătăți experiența tuturor utilizatorilor.

Părerile utilizatorilor

16 Păreri
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
Puteti folosi Calypso si pe trandafiri in momentul in care observati diferite insecte pe ei. Doza este de o fiola la 10 l apa.
Pop Mihaela
26 octombrie 2017
calipso se poate utiliza si pe trandafiri?
ion dorin
26 octombrie 2017
!!!Sunt satisfacut de acest produs care m-a scapat de molia vitei de vie.!!!
Iulian
26 octombrie 2017
As dori sa stiu ce doza de calypso pot sa pun la 250 litri de apa pentru a stropi fasolea de purici,multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Cosmin Ioan
26 octombrie 2017
Pot sa administrez Calypso la livada de nuc in perioada rece? (Temperaturi de 2-6 grade ziua) Dacă nu se poate, ce recomandați la nuc?
popescu
26 octombrie 2017
Am găsit pe frunzele de nuc niște viermișori mici sub 1cm de culoare verde vite 1 pe frunză și frunză înfășurată în jurul lor ,pot să le dau cu calypso?
vraciu stefan
26 octombrie 2017
as vrea sa stiu daca se poate folosii si la tomate impotriva paianjenului rosu si a tripsilo.multumesc anticipat
Razvan Manea
26 octombrie 2017
Imi puteti spune si mie ce fungicide sunt compatibile cu insecticidul Calypso?!!!Multumesc
Baciu Gabriel
26 octombrie 2017
Deoarece sunt apicultor produsul este inofensiv asupra albinelor
luminita
26 octombrie 2017
folosesc calypso de trei ani cu rezultate foarte bune la mar, mai putin bune la trandafiri. Frunzele trandafirilor se pateaza si se ingalbenesc dupa prima inflorire. Ce altceva imi puteti recomanda?!!!Cat timp dupa preparare pot folosi solutia de Calypso ramasa? Am un singur mar la care folosesc cam 1 litru de solutie.!!!Multumesc
dragan florin
26 octombrie 2017
cel mai bun insecticid la ora actuala
grigorescu
26 octombrie 2017
Foarte bun. Darrrrrrrrrrrrrrr, de!!!unde il pot procura. Am nevoie de el in permanenta.!!!Am dat contact,astept raspuns. Cu multumiri!!!mimiloanca
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
Puteti sa folositi Calypso pentru tratarea omizilor la trandafiri. Calypso este un insecticid sistemic, cu actiune de lunga durata impotriva daunatorilor care ataca cartoful si pomii fructiferi (protejeaza plantele 20-30 zile ). Perioada de pauza de la ultimul tratament pana la recoltarea cartofilor si fructelor este de 14 zile.
Egri Arpad
26 octombrie 2017
se poate combate omizi care mininca frunzele tinere la trandafir. Ce efect secundar daunatori are calipso la tratarea cartofilor si pomi fructiferi?
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
In cazul tratamentului cu Calypso la legume, perioada de pauza pana la consum este de minim 14 zile.
Gabriel
26 octombrie 2017
am efectuat un tratament cu calypso la vinete si ardei pentru a combate afidele si gandacul de colorado. acum sunt pe rod si nu stiu cand pot recolta. care este timpul de asteptare dupa efectuarea tratamentului?
×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email