Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71898 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Proponit 720 EC, 1 litru

Proponit 720 EC, 1 litru

Proponit 720 EC, 1 litru

  • Proponit 720 EC, 1 litru

Proponit 720 EC, 1 litru

Stoc epuizat

Proponit 720 EC este un erbicid preemergent destinat combaterii buruienilor graminee anuale si a unor specii de buruieni cu frunza lata.


Retras de la data de 01.10.2011, conform Deciziei 2011/262/UE a Comisiei privind neincluderea propizoclorului in anexa I la Directiva 91/414/CEE a Consiliului si de modificare a deciziei 2008/941/CE a Comisiei. 

Descriere Produs

Erbicid Proponit 720 EC

Substanta activa: propisoclor 720 gr/litru

Caracteristici: Proponit 720 EC este un erbicid cu o perioada lunga de actiune si de mentinere a culturilor curate de buruieni. Conditiile fizice si tipul de sol nu influenteaza semnificativ efectul de combatere.Totusi eficacitatea este maxima atunci cand solul este foarte bine nivelat si maruntit. P rocesul de evaporare a produsului dupa aplicare este foarte scazut, fapt pentru care nu solicita incorporare expresa. in caz de seceta extrema incorporarea ajuta la o mai buna difuzie a produsului in sol si crearea stratului de erbicid activ necesar stoparii germinarii si cresterii buruienilor. Umiditatea ridicata nu are influenta negativa asupra eficacitatii produsului.Totusi ploile abundente care duc la stagnarea si baltirea apei pe o perioada mai lunga pot reduce calitatea tratamentului. Proponit 720 EC se descompune in totalitate pana la sfarsitul perioadei de vegetatie si nu lasa reziduuri fitotoxice.

Mod de actiune: in conditii normale de clima si umiditate a solului PROPONIT 720 EC se va aplica imediat dupa semanat fara a necesita incorporare. Deoarece erbicidul actioneaza doar asupra buruienilor in curs de germinare, nu si asupra celor rasarite, orice intarziere in aplicare poate reduce eficacitatea produsului. in conditiile unor primaveri secetoase si a unui sol uscat se recomanda aplicarea erbicidului PROPONIT 720 EC inainte de semanat si incorporarea superficiala la 3-5 cm. Pentru incorporare se utilizeaza combinatorul si nu grapa cu discuri. in ambele situatii cantitatea de apa folosita pentru tratament este de aproximativ 300 l/ha. PROPONIT 720 EC nu prezinta probleme de remanenta si fitotoxicitate pentru cultura imediat urmatoare, permitand realizarea corespunzatoare a asolamentelor. PROPONIT 720 EC este compatibil in amestec cu o serie de alte erbicide si ingrasaminte foliare. Atat pentru porumb cat si pentru floarea soarelui si soia, amestecul cu erbicidul Pledge 50 WP este recomandat in vederea combaterii si a buruienilor dicotiledonate. Sinergismul dintre cele doua produse duce la cresterea semnificativa a eficacitatii.

Plante tratate: Porumb, Floarea Soarelui

Buruieni combatute:

- buruieni monocotiledonate anuale: Mohor (Setaria spp.), Iarba barboasa (Echinocloa spp.), Sorg (Panicum spp.), Meisor (Digitaria sanguinalis), Costeri din seminte (Sorghum halepense), etc.

- buruieni dicotiledonate anuale: Ştir (Amaranthus spp.), Loboda (Chenopodium album), Mustar salbatic (Sinapis arvensis), Zamosita (Hibiscus trionum), etc.

Producator: Arysta LifeScience

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Porumb, Floarea soarelui Monocotiledonate anuale si unele dicotiledonate ppi/preemergent 2-3 l ha 
Soia Monocotiledonate anuale si unele dicotiledonate Preemergent 2-3 l/ha
Varza, Tomate, Fasole, Mazare Monocotiledonate si dicotiledonate Preemergent 2.5 l/ha


Informații Tehnice

Producator Arysta Lifescience
Modalitate de ambalare 1 litru
Utilizatori amatori, profesionisti
Formulare/Stare EC - concentrat emulsionabil
Valabilitate (ani) Nu
Substanta Activa Erbicide propisoclor
Concentratie Substanta Activa 720 g/litru
Impotriva coada vulpii, costrei, iarba barboasa, iarba grasa, meisor, mohor, stir salbatic, traista ciobanului, trepadatoare, zamosita
Cultura afine, alun, cais, capsun, cartof, catina, cires, coacaze, fasole, floarea soarelui, gutui, in, lucerna, mar, mazare, mure, naut, nuc, par, piersic, prun, rapita, scorus, soia, visin, zmeura
Dozaj Nu
Momentul aplicarii preemergente
Buruieni combatute dicotiledonate anuale, dicotiledonate perene, monocotiledonate anuale
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual, ULV - ceata rece

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?