Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71787 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Rimon 10 EC, 1 litru

Rimon 10 EC, 1 litru

Rimon 10 EC, 1 litru

Rimon 10 EC, 1 litru

Rimon 10 EC, 1 litru

Stoc epuizat

RIMON 10 EC contine substanta activa novaluron si face parte din grupa difluorobenzoilureicelor, substante active care inhiba formarea chitinei de catre organismul larvar al insectelor sensibile (lepidoptere, coleoptere, homoptere si diptere).


 Certificatul de omologare a fost retras de la data de 01 octombrie 2012, conform prevederilor Deciziei 2012/187/UE a Comisiei de modificare a Directivei 2001/861/CE in ceea ce priveste substanta activa novaluron. 

Descriere Produs

Insecticid Rimon 10 EC

Substanta activa: Novaluron 100 gr/litru

Caracteristici: RIMON 10 EC contine substanta activa novaluron si face parte din grupa difluorobenzoilureicelor, substante active care inhiba formarea chitinei de catre organismul larvar al insectelor sensibile (lepidoptere, coleoptere, homoptere si diptere). La aceste insecte, trecerea de la stadiul de ou la cel de adult presupune parcurgerea mai multor stadii larvare (varste), timp in care larvele “naparlesc” de mai multe ori, schimbandu-si invelisul extern al carui component de baza este chitina.

Mod de actiune si utilizare: RIMON 10 EC actioneaza in faza de larva si naparlire, deregland metabolismul larvar si impiedicand formarea chitinei. in felul acesta, larvele nu mai pot trece la urmatorul stadiu de dezvoltare, nu se mai hranesc, nu mai naparlesc si in final mor. Produsul actioneaza in principal prin ingestie, dar are si usoara actiune de contact iar remanenta pe organele tratate este de minim 15 zile. De asemenea, s-au constatat nivele ridicate de mortalitate la larvele eclozate din ouale tratate, ceea ce denota ca RIMON 10 EC are si un efect ovicid fata de unele specii de insecte daunatoare. Ca toti inhibitorii de chitina, RIMON 10 EC actioneaza mai lent si nu produce un efect vizibil de knock-down la speciile tinta. El trebuie mai intai sa fie ingerat de larve care apoi isi inceteaza hranirea si mor dupa un timp, fie prin epuizare fie ca urmare a pierderii stratului de chitina si imposibilitatii de a sintetiza altul la schimbarea varstelor. Avand in vedere ca tratamentul cu RIMON 10 EC asupra adultilor nu afecteaza in nici un fel viabilitatea acestora, momentul aplicarii produsului este foarte important. Pentru controlul aparitiei fenomenului de rezistenta a daunatorilor la aplicarea insecticidelor, RIMON 10 EC nu se va aplica intr-o cultura decat o singura data in cursul unui sezon. Fata de adultii insectelor folositoare nu are actiune negativa si ca atare este recomandat in programele de combatere integrata.

Cartof - RIMON 10 EC se foloseste doar pentru combaterea larvelor tinere din generatia I sau II, carora le intrerupe hranirea si le provoaca mortalitati ridicate. Se recomanda sa se foloseasca intr-un program de tratamente inaintea tratamentului cu produse din alte grupe chimice (piretroizi, organofosforice, neo-nicotinoizi) care controleaza doar larvele si adultii, sau chiar impreuna cu acestea.

Pomi fructiferi (mar, par) - RIMON 10 EC se foloseste dupa inflorit pentru combaterea viermilor fructelor, moliilor minatoare si puricelui melifer, in functie de curba de zbor a fluturilor. Tratamentul se face la averizare, in momentul in care sunt depuse primele oua. Volumul de solutie este de 1000-1500 l/ha in functie de specie, inaltimea pomilor, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a foliajului.

Arbori de aliniament, castan ornamental si silvicultura - RIMON 10 EC se foloseste cu succes pentru combaterea moliilor si omizilor defoliatoare atat in plantatiile de pomi fructiferi, cat si la arborii de pe aliniamente, castani ornamentali din parcuri si in padurile de cvercinee (stejarisuri). Momentul optim de tratament este atunci cand ouale au eclozat deja si larvele se hranesc (primele simptome de atac).

Legume in solar (tomate, castraveti) - RIMON 10 EC se aplica impotriva musculitei albe de sera, atunci cand se inregistreaza ponta maxima, in volum normal de solutie (1000 l/ha).

Legume in camp (tomate, varza) - Tratamentul cu RIMON 10 EC se face pentru controlul populatiilor de lepidoptere in momentul cand larvele au eclozat deja din oua. Pentru combaterea omidei fructelor (Helicoverpa armigera), tratamentul se va face de timpuriu intrucat atacul poate fi foarte agresiv si larvele pot patrunde in fructe sau in tulpini unde se pot hrani fara a fi afectate de tratament.

Cereale depozitate - RIMON 10 EC se foloseste pentru protejarea productiei de cereale si alte seminte contra atacului daunatorilor de depozit (gargarite, gandaci, etc.). Tratamentul se aplica pe benzile transportatoare de incarcare a celulelor, folosind dispozitive de pulverizare special montate in acest sens. Prin tratare, prin manipularea produselor tratate solutia insecticida se uniformizeaza in masa de produse.

Plante tratate: Mar, Par, Cvernicee, Pomi fructiferi, Castan ornamental, Cereale depozitate, Cartof, Tomate, Castraveti, Varza, Vita de vie

Insecte combatute: Viermele merelor, Minierul marmorat, Minierul circular, Purici meliferi, Omida defoliatoare, Omida paroasa, Molia miniera, Gargarita orezului, Gandacul capucin, Molia fructelor uscate, Gandacul roscat al fainii, Gandacul de Colorado, Musculita alba de sera, Omida fructelor, Buha verzei, Molia vitei de vie

Cultura Agentul daunator Doza
Mar Viermele merelor, Insecte minatoare 0.06%
Par Puricele melifer 0.075%
Paduri de cvercinee Omida paroasa a stejarului 0.2 l/ha
Molia verde a stejarului 0.25 l/ha
Cartof Gandacul din Colorado 0.25 l/ha
Tomate si castraveti solarii Musculita alba 0.05%
Vita de vie Molia vitei de vie 0.5 l/ha in 1000 l apa
Livezi de pomi si arbori de aliniament Omida paroasa a dudului 0.45 l/ha in 1500 l apa
Varza Buha verzei 0.3 l/ha
Castan ornamental Molia miniera 0.06%
Tomate de camp Omida fructelor 0.5 l/ha
Cereale depozitate Daunatori de depozit 10 ml/tona


Informații Tehnice

Producator Adama
Modalitate de ambalare 1 litru
Utilizare amatori, profesionisti
Substanta Activa Insecticide novaluron
Concentratie Substanta Activa 100 g/litru
Efect asupra albinelor fara
Cultura cais, cartof, castraveti, cires, mar, par, piersic, prun, silvicultura, tomate, varza, visin, vita de vie
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune ingestie
Scapa de buha verzei, gandacul de Colorado, minieri, molia miniera, molia strugurelui, musculita alba de sera, omizi, viermii fructelor
Formulare/Stare EC - concentrat emulsionabil
Dozaj Nu
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual, ULV - ceata rece
Miros puternic iritant
Valabilitate (ani) Nu

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?