Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71846 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Afalon 50 SC

Afalon 50 SC

Afalon 50 SC

Afalon 50 SC

Stoc epuizat

AFALON 50 SC este un erbicid cu substanta activa linuron ce actioneaza in preemergenta impotriva majoritatii speciilor de buruieni dicotiledonate anuale, ca si a unor monocotiledonate, prin inhibarea germinatiei semintelor acestora.


Produsul se afla in gupa de toxicitate ridicata (grupa 2) si nu il comercializam.

Descriere Produs

Erbicid Afalon 50 SC

Substanta activa: Linuron 450 gr/litru

Formulare: SC (Suspensie concentrata)

Modalitate de ambalare: 1 Litru

Mod de actiune: AFALON 50 SC este un erbicid cu substanta activa linuron ce actioneaza in preemergenta impotriva majoritatii speciilor de buruieni dicotiledonate anuale, ca si a unor monocotiledonate, prin inhibarea germinatiei semintelor acestora. Actiunea se realizeaza mai ales prin contact dar produsul se absoarbe si prin radacini si afecteaza cresterea acestora. Buruienile sensibile isi inceteaza activitatea si mor in decurs de 8-14 zile. Datorita remanentei de circa 4 luni in sol, AFALON 50 SC combate atat buruienile existente in momentul tratamentului cat si pe cele care urmeaza sa rasara in decurs de cateva saptamani dupa tratament.

AFALON 50 SC combate foarte bine urmatoarele specii de buruieni: Anagallis arvensis (scanteiuta), Thlaspi arvense (pungulita), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Viola tricolor (trei frati patati), Urtica spp. (urzica), Fumaria offic inalis (fumarita), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Amaranthu s spp. (stir), Sonchus spp. (susai), Chenopodium album (spanac salbatic), Raphanus raphanistrum (ridiche sabatica), Panicum miliaceum (mei), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Galeopsis spp. (lungurica), Matricaria spp. (musetel), Papaver rhoeas (mac), Atriplex hortense (loboda), Poligonum aviculare (troscot), Portulaca oleracea (iarba grasa), Plantago spp. (patlagina), Euphorbia spp. (craciunita), Lamium spp. (sugel), Stellaria media (rocoina).

AFALON 50 SC nu combate Cirsium arvense (palamida), Equisetum arvense (coada calului), Convolvulus arvense (volbura), Taraxacum offici nale (papadia), Cynodon dactylon (pir gros), Agropyron repens (pir tarator), ca si alte buruieni din drajoni si rizomi.

Mod de aplicare:

  • La cultura de cartof, AFALON 50 SC se aplica preemergent, dupa plantare si bilonare si inainte de rasarirea cartofului, in volum normal de solutie, de regula in tank-mix cu un graminicid preemergent. Nu se aplica pe nisipuri, soluri mlastinoase sau turboase.
  • La porumb si floarea soarelui, AFALON 50 SC se aplica preemergent, dupa semanat si inainte de rasarirea culturii si a buruienilor, asociat de asemenea cu un graminicid preemergent
  • Precipitatiile puternice cazute dupa aplicarea produsului pot cauza unele efecte de fitotoxicitate culturilor. La aplicarea preemergenta, solul trebuie sa fie reavan si foarte bine maruntit pentru ca produsul sa poata actiona.
  • Produsul este compatibil cu cele mai utilizate erbicide la culturile omologate, insa inainte de orice amestecare este recomandata efectuarea testului de compatibilitate.

Clasificare: T (Toxic); N (Periculos pentru mediu)

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Cartof Dicotiledonate anuale Preemergent (asociat cu un erbicid graminicid) 2.5 l/ha
Porumb Dicotiledonate anuale ppi sau preemergent (asociat) 2-4 l/ha
Floarea soarelui Dicotiledonate anuale ppi sau preemergent (asociat) 2-4 l/ha


Informații Tehnice

Modalitate de ambalare 1 litru
Utilizatori amatori, profesionisti
Formulare/Stare SC - suspensie concentrata
Valabilitate (ani) N/A
Substanta Activa Erbicide linuron
Concentratie Substanta Activa 450 g/litru
Impotriva fumarita, iarba grasa, loboda, lungurica, musetel, mustar salbatic, pungulita, ridiche salbatica, rocoina, scanteiuta, sugel, susai, traista ciobanului, trei frati patati, troscot
Cultura cais, cartof, cires, floarea soarelui, grau, gutui, mar, orz, ovaz, par, piersic, porumb, prun, rapita, secara, sfecla de zahar, soia, visin, vita de vie
Dozaj N/A
Momentul aplicarii preemergente
Buruieni combatute dicotiledonate anuale
Tipuri Aplicare Nu

Note și păreri

4,75
4 Voturi
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea
Vezi toate părerile

Ai o opinie despre acest produs?

Te încurajăm să-ți exprimi opiniile pentru a îmbunătăți experiența tuturor utilizatorilor.

Părerile utilizatorilor

4 Păreri
Marginean traian
27 martie 2016
Pentru pastarnac si pentru telina ce erbicide folosim ca inlocuitor la Afalon? pentru aceste culturi erbicidele indicate de dumneavoastra sunt compatibile/ De ce nu apar pe lista producatorului?
ben
05 august 2014
25 ml de afalon la 10 litri apa .ce este peste 25 ml este pe raspundera dumneavoastra :)
Botanistii.ro
12 iunie 2013
Erbicidul Afalon este un erbicid care face parte din grupa toxica (grupa 1), din acest movit aveti nevoie de o adevarinta pentru a folosi produsul, pe care o luati de la DSP din judetul dumneavoastra. Doza recomandata este de 2.5 l/ha in 200 l apa pentru cartof aplicat preemergent, iar pentru porumb si floarea-soarelui doza este de 2-4 l/ha in 200-400 l apa cu aplicare preemergenta. Din pacate pentru legume producatorul nu recomanda aplicare lui.
TOTH SIGISMUND
12 iunie 2013
DACA FOLOSESC AFALON POSTEMERGENT LA LEGUME (MORCOVI, PATRUNJEL RADACINA, CEAPA, ARPAGIC, FASOLE) LA 10 LITRI DE APA CATI MILILITRII DE AFALON SE FOLOSESTE?
×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?