In perioada
30 nov - 2 dec, echipa Botanistii este in concediu.

Program de sărbători!

În perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, petrecem împreună cu familia sărbătoarea națională de 1 decembrie și Sfântul Andrei. Magazinul nostru va fi închis, dar veți putea plasa cu încredere comenzi în toată această perioadă. Comenzile le vom procesa și ex- pedia începând cu 5 decembrie.

Program sărbători!

Ţânţarii din Bucureşti, de 28 de ori mai costisitori decât cei de la Budapesta

Autorităţile locale din Bucureşti cheltuiesc anual 7,7 milioane de euro pentru exterminarea ţânţarilor, de 28 de ori mai mult decât suma plătită de oficialii de la Budapesta. Nici şobolanii din Capitală nu sunt mai ieftini decât cei din Ungaria. Exterminare lor costă de 3,5 ori mai mult decât la Budapesta.

Afacerile publice din România au atras atenţia presei europene, de data aceasta, "EU Observer" prezentând sumele exorbitante pe care oficialii din Capitală le plătesc pentru dezinsecţia şi deratizarea oraşului.

În fiecare an, din bugetul alocat Bucureştiului se cheltuiesc milioane de euro pentru gestionarea problemei insectelor şi rozătoarelor din Capitală, cu toate acestea, rezultatele nu sunt pe măsură, notează "EU Observer".

În ultimii 14 ani, din bugetul Bucureştiul au intrat în contul companiei 3D, cea care se ocupă cu dezinsecţia şi deratizarea oraşului, aproape 70 milioane euro pentru cele două servicii. Prin comparaţie, Primăria Budapestei plăteşte 153.750 euro pentru omorârea ţânţarilor şi 700.000 euro pentru deratizare.

“Nu ştiu cum numără experţii ţânţarii si şobolanii”

Când i s-au cerut explicaţii privind costul exorbitant al serviciilor 3D, viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, a răspuns: “Nu ştiu cum numără experţii ţânţarii si şobolanii. Eu tot ce am făcut a fost să semnez actele necesare”, notează “EU Observer”.

Pentru a remedia situaţia, primarul Sorin Oprescu a declarat că, în septembrie 2010, se va organiza o licitaţie pentru a găsi o nouă companie care să asigure dezinsecţia şi deratizarea oraşului, la preţuri mai rezonabile, însă, până la rezilierea contractului cu firma 3D, contul acesteia va absoarbe în continuare bani din bugetul oraşului.

Potrivit “EU Observer”, este o “chestiune de transparenţă” în contractele mixte, dintre sectorul public şi cel privat, care datează, în acest caz, din 1996, de când compania 3D asigură cele două servicii în capitala ţării.

Sursa: Adevarul.ro