Sobolanii rosii, starpiti de firme portocalii

Prigoană nu e singurul pedelist care face rating având în buzunar milioanele strânse din bube, mucigaiuri şi gunoi. Mai există un om, la doar 60 de kilometri de Bucureşti, care deratizează, dezinfectează şi fitosanitează de zor toţi şobolanii, şoarecii, gângăniile şi ţânţarii care au ghinionul să se aciuiască prin oraşe conduse de primari ai PDL. Pe om îl cheamă Alexandru Ba dea, păstoreşte firma ploieşteană Coral Impex SRL, era – dacă n-o mai fi şi azi – un susţinător declarat al lui Traian Băsescu şi n-a prea ratat contracte pe bani publici în mari oraşe portocalii. 

În ultimii cinci ani, firma terminatorilor ploieşteni a deratizat, dezinfectat şi ucis ţânţari în Cluj, Rîmnicu Vîlcea, Braşov, Piatra-Neamţ, Ploieşti şi Tulcea, ajungând la o frumoasă cifră medie de afaceri de 11.500.000 de lei pe an.

Pe lângă contractele grase, ce se întind pe mai mulţi ani prin oraşele conduse de pedelişti, Coral Impex s-a mai lipit şi de băieţii deştepţi din energie şi al te domenii, prestând pentru complexul energetic Craiova, Romsilva, CFR Călători, Romgaz şi alte entităţi ale statului. 

Dacă afa cerile au mers până acum binişor, este, probabil, din cauza faptului că nu era criză. Căci de când a venit criza, cifra de afaceri a Coral Impex SRL se pregăteşte să crească de câteva ori. Municipiul Ploieşti îi pregătise o licitaţie cu dedicaţie de 20.000.000 de lei, pe care, însă, a anulat-o, înlocuind-o cu una de doar 10.000.000 de lei. Ca să nu se lase mai prejos în răsplătirea serviciilor credincioase ale Coral Impex, Primăria din Tulcea a sărit şi ea la licitaţie cu un contract de 8.500.000 de lei care aşteaptă data de 20 septembrie pentru a se duce teleap-teleap spre aceeaşi firmă din Ploieşti, care oricum a prestat toată vara pe malul Dunării, bazându-se doar pe promisiunea că n-o să dezinfecteze nimeni în locul ei. 

Singura piedică în calea fericirii financiare a deratizatorilor din Ploieşti ar fi caietele de sarcini, căci, dacă le-ar respecta cu sfinţenie, ploieştenii ar trebui să aibă minimum 159 de angajaţi doar în Tulcea şi Ploieşti, plus zeci de maşini, sute de generatoare de ceaţă rece şi caldă şi cine mai ştie câte mizilicuri, în timp ce firma n-are decât 123 de angajaţi, iar la o acţiune de amploare abia dacă scoate în stradă patru maşini în acelaşi timp. Importantă însă, la contracte de milioane de euro, nu e respectarea caietelor de sarcini sau a contractului, ci respectarea cu sfinţenie a vărsămintelor legale că tre trezoreria partidului, care ţine ştampila cu „Adjudecat“ în mânuţe.

 

Sursa: catavencu.ro