Filtreaza produsele dupa: [afiseaza]  
Producator:
 1. Babolna Bio (1)
 2. Basf (1)
 3. Bayer (3)
 4. Pelgar (8)
 5. Syngenta (2)
Tip Raticid:
 1. Cerat (4)
 2. Grau integral (2)
 3. Pasta (5)
 4. Pellet (3)
 5. Spuma (1)
Substanta Activa Raticide:
 1. Brodifacoum (5)
 2. Bromadiolon (6)
 3. Coumatetralyl (3)
 4. Denatonium Benzoate (2)
 5. Flocoumafen (1)

Raticide / Rodenticide

15 Produs(e)

Setează direcţie descendentă
Disponibilitate Preţ:

15 Produs(e)

Setează direcţie descendentă

Rodenticidele, denumite si raticide sunt o categorie de pesticide ce se folosesc impotriva rozatoarelor. Modul de actiune al acestor produse este acelasi la toti producatorii: provoca hemoragie interna soarecilor sau sobolanilor. S-a constatat ca rozatoarele comunica intre ele si daca otrava ar provoca o moarte rapida acestea nu s-ar mai hrani din acelasi raticid. Din motivul asta raticidele provoaca moartea dupa o perioada de 3 - 7 zile, iar animalele nu constientizeaza adevarata sursa de otravire.

Pentru a se asigura ca nu se pot intoxica si alte animale, raticidele, rodenticidele contin BITREX ca si repelent. Aceasta substanta este cunoscuta ca fiind cea mai amara substanta produsa vreodata, insa rozatoarele nu simt acest gust, asadar acesta este modul ideal de protectie impotriva ingerarii accidentale de catre alte animale. 

Raticidele se pot prezenta sub diferite forme: cerat, pasta, pellet, cuburi parafinate de diferite dimensiuni. Utilizarea si selectia tipului de raticid se face in functie de locul unde se doreste a se face tratamentul. Daca se face tratament la exterior se recomanda utilizarea statiilor de intoxicare, pentru a proteja si pastra raticidele cat mai bine. De asemenea in locurile cu umiditate excesiva cele mai bune raticide sunt cele ce contin parafina (au o textura cerata).

Rodenticidele (otrava pentru soareci si sobolani) au culori si ambalaje asemenatoare, dar acest lucru nu le face la fel. Atentie, atunci cand selectati un raticid - NU VA GHIDATI DOAR DUPA CULOARE SI AMBALAJ!

Anticoagulantele sunt definite ca fiind cronice, decesul survine dupa 1 - 2 saptamani dupa ingerarea  dozei letale, cu doza unica (a doua generatie) sau mai multe doze (prima generaţie) rodenticide, hotărând prin blocarea eficientă a ciclului de vitamina K, rezultand în incapacitatea de a produce factorii esenţiali de coagulare a sangelui (în principal factorilor de coagulare II (protrombină), VII (proconvertin), IX (factor de Crăciun) şi X (factor Stuart)).

In cazul ingerarii accidentale antidotul este vitamita K1.