Primaria brasoveana incepe de luni o ampla actiune de dezinsectie

Primăria va efectua, începând de luni, 23 august, activitatea de dezinsecţie a domeniului public şi privat în municipiul Braşov, dar şi în grădiniţe, şcoli, licee şi colegii. Operaţiunea de dezinsecţie, care se va încheia în 10 septembrie, se face cu substanţe de combatere avizate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei pentru profilaxia sanitar-umană. Acestea nu sunt dăunătoare oamenilor, animalelor, peştilor, nu lasă reziduuri şi sunt exceptate de la cerinţele de toleranţă pentru reziduuri pesticide.

Cetăţenii cu gospodării individuale, agenţii economici, instituţiile publice şi asociaţiile de proprietari (locatari), au obligaţia de a efectua dezinsecţia pe suprafeţele pe care le deţin, concomitent cu acţiunile desfăşurate pe domeniul public şi privat, urmând ca după finalizarea perioadei, să prezinte documentele justificative efectuării activităţilor menţionate, organelor de control abilitate.

Neexecutarea acestei activităţi de către persoanele fizice sau juridice, atrage după sine sancţionarea acestora cu amenzi contravenţionale cuprinse între 500 – 1.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 1.000- 2.000 lei pentru persoane juridice. Primăria Braşov atrage atenţia apicultorilor ca, pe perioada dezinsecţiei, aceştia să ia toate măsurile necesare în vederea protejării familiilor de albine.