crizanteme

Conditii de ingrijire:
1.Lumina:

Sunt plante ce iubesc lumina, ce traiesc pe terase sau in gradina, la lumina multa, dar fara soare direct. Pentru o crestere echilibrata, se recomanda rasucirea periodica cu 90 de grade a ghiveciului.

2.Temperatura:

Crizantema in ghiveci traieste confortabil pe terase acoperite, descoperite sau scoasa din ghiveci si plantata direct in gradina. Se simte bine la temperaturi racoroase, de 5-10 grade Celsius.

3.Umiditate:

Umiditatea atmosferica medie sau ridicata este propice dezvoltarii bune a crizantemei. Este necesar sa fie amplasata intr-un spatiu bine aerisit, dar ferita de curenti puternici de aer.

4.Sol si udare:

Este recomandat un substrat bine drenat, nisipos, dar cu un continut bogat de substante organice, care sa retina suficienta umiditate. Se uda des, se mentine pamantul permanent umed, dar nu ud. Se fertilizeaza saptamanal in perioada de inflorire, cu o dilutie slaba de stimulent de inflorire. Pentru evitarea putrezirii in ghiveci, nu se recomanda udarea in exces sau stagnarea apei in farfurioara.

5.Inmultire:

Se inmulteste relativ usor prin butasi care se planteaza primavara.

Crizantema este sensibila la atacul paduchilor de frunze si a putregaiului cenusiu, de aceea se va examina periodic si se va interveni cu produse fitosanitare la primele semne ale aparitiei daunatorilor.

 

Afide crizanteme  Afide crizanteme   
Afide crizanteme
Afide crizanteme
Putregaiul cenusiu  Putregaiul cenusiu 
Putregaiul cenusiu
Putregaiul cenusiu

Nu există produse care să se potrivească cu această selecţie