Noi capcane banoase cu Branza pentru sobolanii de la Metrorex

Vă spuneam săptămîna trecută că pedeliştii de la conducerea Metrorex îşi omoară şobolanii de la metrou în familie. Vorbim despre familia pedelistă, evident. Imediat după ce conducerea a fost preluată de Gheorghe Udrişte de la PD-L, Metrorex a atribuit un contract de deratizare unui băiat deştept, asociat al familiei deputatului pedelist William Brînză într-o altă firmă de deratizare. De ce vă plictisim cu povestea asta? Păi, pentru că domnul deputat a susţinut că nu are nici o legătură cu societatea care ia bani de la Metrorex (Alrod Consult). 

În realitate, fratele acestuia, Daniel Brînză, a fost unic acţionar al Alrod Consult pînă în decembrie 2008.

Alrod a fost înfiinţată în martie 2003 de Daniel şi Adelina Brînză. În acelaşi an, firma fratelui lui William Brînză cîştigă de la Metrorex un contract pentru servicii de deratizare. Trei ani mai tîrziu, contractul este prelungit cu încă trei ani printr-un act adiţional. În continuare, afacerea rezistă şi Daniel Brînză se menţine în acţionariat pentru încă doi ani. 

Pe 12 decembrie 2008, Registrul Comerţului consemnează ieşirea din acţionariat a fratelui lui William (între timp, acesta, Daniel adică, devenise singurul acţionar al societăţii) în favoarea Nouvel Investment Corp., sereleu-fantomă din Delaware (SUA). Nu vă faceţi griji pentru finanţele familiei Brînză, căci firma n-a plecat prea departe. Noul administrator al Alrod Consult a fost numit Ciprian Deleanu, acţionar şi cenzor la Willis SA, biznisul familiei Brînză (la care mama, Steliana, deţine 61,2% din acţiuni). Totodată, el este şi administrator al WYL FM şi WYL TV, adică micul imperiu media local al Willis SA. 

Despre prima reuşită, în relaţia cu Metrorex, a noului administrator v-am spus la început: un contract nou-nouţ, fără licitaţie, de două milioane RON. Avînd în vedere toate astea, ce credeţi despre posibilitatea ca Ciprian Deleanu şi William Brînză să se cunoască? Deputatul William Brînză a susţinut că nu îl cunoaşte pe Deleanu, dar a confirmat că Daniel Brînză este fratele său. Reciproca nu este valabilă, întrucît Daniel Brînză a refuzat să arate care este relaţia sa cu William: „Dvs. de unde sînteţi, de la SRI? Trebuie să întrebaţi dvs. arborele genealogic al familiei?“. Nici fratele Daniel nu ştia cine este Ciprian Deleanu. O fi vreo fantomă. Una de aia care stîrpeşte şobolani pentru îngrăşarea conturilor familiei Brînză.

Sursa: catavencu.ro