Sorg - Discuții și păreri

Sorgul (Sorghum) este un gen de plante din familia Poaceae. Reprezentatul principal, Sorghum bicolor, este principala cereală pentru pâine în Africa,Europa de Sud, America Centrală și Asia de Sud. Sorgul își are originea în Africa Ecuatorială, fiind o cereală adaptată la clima caldă și uscată. O specie de sorg utilizată ca plantă energetică este Iarba de Sudan. Sorgul este o plantă erbacee perenă, cu înălțimea de până la 2,5 m, la exterior amintind de porumb. Tulpina este dreaptă, uscată, cu nodozități, are o rădăcină bine dezvoltată care pătrunde adânc în sol. Frunzele sunt alterne, late, pubescente, cu margini ascuțite, de culoare verde. Florile sunt așezate în ciorchine drepte, răsfirate sau aplecate, cu lungimea de până la 70 cm. Fructul este o achenă amilacee, ovală, goală sau acoperită cu pieliță de culoare albă, roză, roșie sau galbenă. Înflorește în lunile iunie - iulie. Originar din Africa Ecuatorială, este răspândit și în India și China, unde se cultivă de mai bine de 3000 de ani. În Europa cultura a fost adusă în sec. XV - lea, însă nu a avut răspândire.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

sorg-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Sorg

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.