Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ce au rosiile din poze ?
      22 mai 2017
      9 urează frunze verzi

      Uscarea frunzelor la tomate

      Bună ziua. De când am plantat roșiile în gradina au început frunzele de la baza sa se usuce. Acum urca tot mai sus pe planta. Le-am stropit de 4 ori cu Bravo dar fără niciun rezultat. Am atasat cateva imagini. Ce pot sa le fac?

      # 71370

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 mai 2017

      Rasadurile par a fi destul de firave si alungite iar transferul acestora din rasadnita (sau locul in care au fost tinute) in gradina a provocat arsuri frunzelor, acestea nefiind obisnuite cu intensitatea luminoasa din noul mediu. Pe tesuturile moarte (arse) se pot dezolta diverse ciuperci patogene. Ar fi recomandat ca aceste frunze afectate sa fie indepartate si scoase din cultura. Se observa ca frunzele din varf, noi crescute, sunt sanatoase. Se pot aplica 2 tratamente la interval de 7-10 zile cu Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g) si Antracol (Antracol 70 WP, 20 g). Ridomil Gold se utilizeaza in doza de 25 de grame la 10 litri apa si Antracol in doza de 20 de grame la 10 litri apa.
      Pentru a ajuta plantele sa depaseasca stresul transplantarii se recomanda administrarea unui ingrasamant NPK echilibrat (Megasol 19-19-19, 1 kg). Acesta se poate administra foliar in doza de 50-150 grame la 10 litri apa si radicular, prin apa de irigat, in doza de 100-200 grame la 10 litri apa.
      De asemenea, tomatele ar avea o buna dezvoltare daca s-ar aplica o prasila pentru a desface acea crusta de la suprafata.

      # 71375
      0 urează frunze verzi
    • MIhaela Mogos
      6 iunie 2017

      Buna ziua,
      Va trimit cateva poze cu rosiile afectate. Sunt plantate de trei saptamani, nu cresc, frunzele de la baza se ofilesc, varful si tulpina au o culoare vinetie. Intr-una din poze o sa vedeti si o insecta neagra . Tratamente am facut cu atomul si Dithane. Va rog sa ma ajutati cu un tratament corespunzator .
      Va multumesc ,

      # 71376
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul
        8 iunie 2017

        Tomatele sunt afectate de mai multi factori, cei principali fiind temperatura si umiditate.
        Se vor efectua tratamente cu fungicide cum ar fi Cabrio Top (Cabrio Top, 20 g), 20 grame dizolvate in 10 litri apa. Impreuna cu fungicidul se va aplica si un ingrasamant mai complex, ca Nutri Leaf (Nutri Leaf 20-20-20, 100 g), 25 grame dizolvate in 5 litri apa.
        De asemenea, se va reduce udarea plantelor, mai ales daca sunt si precipitatii.
        La 7 zile de la aplicarea tratamentului de mai sus, se va adminstra un stimulator ca Amalgerol (Amalgerol, 100 ml), 100 ml dizolvati in 10 litri apa, aplicat foliar.

        # 71381
        0 urează frunze verzi
    • livadaru emil
      7 august 2023

      Cu regret, onor UE ,a dispus ca unele fungicide sa ,,dispara ,, ( nu se mai fabrica) din tratamentele pomilor ,legumelor .Care sunt inlocuitorii ?

      # 180429
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        7 august 2023

        Buna ziua. Va rugam sa ne mentionati la ce fungicide va referiti, mai exact.

        # 180460
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi