Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Topală Simona
      7 august 2017
      1 urează frunze verzi

      Puncte albe pe radacinile orhideei

      Buna ziua,
      Va rog sa imi spuneti cu ce solutie pot sa dezinfectez radacinile orhideei care prezinta puncte albe. Atasez poze. Multumesc frumos!

      # 67683

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 august 2017

      Ati achizitionat recent orhideea sau o aveti de mai mult timp? Va intreb acest aspect pentru a sti daca acele formatiuni albe s-au format in substrat la un moment dat sau asa ati cumparat planta. In plus, substratul plantei se pare ca retine foarte multa apa, lucru nepreferat de radacinile orhideei. Cel mai potrivit substrat pentru acest tip de orhidee este cel din scoarte (Substrat pentru orhidee, 3 litri). Astept raspunsul dumneavoastra.

      # 67686
      0 urează frunze verzi
    • Topală Simona
      28 august 2017

      O am de vreo 4-5 ani. De atunci si pana in prezent i-am schimbat substratul de vreo 2-3 ori deoarece mucegaia desi o ud odata la 7-8 zile. Mentionez ca o scufund intr-un lighean cu apa si o las cam 20-30 minute sa traga apă. Aceste puncte albe le are de aproximativ 6-7 luni iar planta face flori. In acest moment, in ghiveci am exact substrat de care mi-ati recomandat dvs. Din pacate nu am mai gasit din acela si acum am cumparat altul care nu este la fel de bun. Ma gandeam sa dau niște gauri in ghiveci, pe alocuri pentru a se aerisi mai bine…. Atasez poze cu substratul pe care l-am achiziționat acum. Multumesc!

      # 67687
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 august 2017

      Din primele poze pe care le-ati trimis, substratul pare cam umed. Este bine ca udati la 7-8 zile insa substratul se poate lasa mai putin la umectat (10 minute). Un bun semn ca planta necesita udare este atunci cand peretii vasului nu mai prezinta condens. Se pare ca intr-adevar aveti de-a face cu o ciuperca ce se dezvolta in substratul plantelor. Ar fi recomandat sa schimbati substratul (utilizati oricare substrat cu conditia sa fie doar din scoarte, fara turba sau alte materiale) iar inainte de plantare, sa efectuati un tratament radacinilor. Incercati sa indepartati toate portiunile de substrat de pe radacini, spalati radacinile astfel incat sa nu mai prezinte urme ale ciupercii, plantati in noul substrat dupa care efectuati o imbaiere a vasului cu substrat intr-o solutie de Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), asa cum faceti cand udati planta (lasati cam 10 minute sa stea in solutie). Topsin se utilizeaza in doza de 10 grame la 10 litri apa. Dupa 7 zile, udati normal planta, prin scufundare in apa. La 2-3 luni se mai poate efectua un tratament cu Topsin.
      Se pot face cateva orificii si in peretele lateral al vasului pentru o mai buna aerisire a radacinilor. Este foarte important ca radacinile sa nu stea in apa, preferand umiditatea aerului mai ridicata. Prin intermediul acesteia absoarbe apa.
      Mai multe detalii despre ingrijirea orhideelor gasiti in urmatorul articol: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/

      # 67690
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi