Vezi 6 fire de răspunsuri
    • Netcu RODICA DANIELA
      13 martie 2017
      1 urează frunze verzi

      Pete de gazon uscat

      Vă trimit poze cu petele în gazon, așa cum a-ți scris.

      # 75535

      9 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 martie 2017

      Primavara apare frecvent problema excesului de apa ce duce la aparitia de pete uscate in gazon. Cand apa persista un timp indelungat in sol intr-o anumita zona, radacinile firelor de gazon mor, ducand in final la moartea plantelor si aparitia acestor pete (in special daca gazonul nu este tocmai uniform si prezinta zone mai joase, in care apa persista). Se recomanda ca primvara sa se realizeze lucrarea de aerare a gazonului pentru a permite patrunderea oxigenului la nivelul radacinilor. Este o lucrare foarte importanta, alaturi de scarificare. Aerarea se realizeaza cu aparate speciale ce se pot achizitiona din magazine de bricolaj. Tot primavara se realizeaza insamantarea golurilor din gazon si fertilizarea cu produse precum: Ingrasamant gazon cu Fe (Ingrasamant gazon + Fe Hauert, 5 kg) sau Ingrasamant Lichid Organic pentru Gazon Rasen Flussigdunger, 2.5 litri.

      # 75538
      0 urează frunze verzi
    • Soigan denisa
      6 iunie 2017

      Buna ziua! Am plantat acum trei ani rulouri de gazon. In fiecare an am facut fertilizare,scarificare și reinsamantare în locurile goale. Am zone unde gazonul are goluri umbrite si s-au format muschi de padure ,zone in care este uscata la radacina si am curatat cu grebla sa iasa ce este uscat si zone in care nu creste si sunt fire ingalbenite. Vreau sa precizez ca dupa ploi mi-au aparut si foarte multe ciuperci dupa ploile puternice si in fiecare dimineața gasesc o spuma alba pe cateva fire de iarba. Cum ar trebui sa procedez?

      # 75539
      0 urează frunze verzi
    • Ivanescu Mihai
      4 iulie 2017

      Buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce tratamente sa aplic pentru gazonul din curte care este afectat de cand a crescut temperatura.Culoarea acestuia nu mai este una verde intens,pare uscat in anumite zone si nu stiu cum sa procedez.Deasemenea vreau sa va intreb daca trebuie fertilizat in aceasta perioada.Anul acesta am aplicat in primavara B-complex si in luna mai azot,pentru intreaga suprafata.Multumesc

      # 75541
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul
      6 iulie 2017

      In primul rand, se vor inlatura toate portiunile uscate. Apoi se vor efectua tratamente cu un fungicid cum ar fi Topsin (Topsin 500 SC, 100 ml), 13 ml dizolvati in 10 litri apa.
      Apoi, pentru recapatarea culorii de verde intens, se administreaza ingrasaminte cu fier in compozitie ca Hauert (Ingrasamant gazon + Fe Hauert, 5 kg).

      # 75542
      0 urează frunze verzi
    • Silvia Nagy
      18 iulie 2017

      Buna ziua. As avea nevoie de ceva fungicid pt gazon. Ni s a recomandat amistar dar este prea mult la 1 l pt ce avem noi nevoie. Ce alte alternative avem?

      # 75543
      0 urează frunze verzi
    • Cristina
      13 noiembrie 2017

      Avem 250-300 mp de gazon si am vrea sa stim ce lucrari de toamna recomadati. Ce fel de ingrasamant sa dam in noiembrie?

      # 75545
      0 urează frunze verzi
Vezi 6 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi