Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Lavinia.Iris
      12 aprilie 2017
      0 urează frunze verzi

      Palmier cu probleme – paduchi testosi

      Buna seara,
      Am si eu un palmier (am atasat poze) pe a carui frunze si tulpina au aparut puncte albe(probabil paduchi lanosi) iar frunzele au inceput sa se usuce la varfuri. Am cumparat de la magazinul dvs Actara si l-am pulverizat ieri, dar nu au cazut inca. Dupa cat timp actioneaza ? As putea sa ii fac al doilea tratament mai devreme de 10 zile ? Nu As dori sa il mut intr-un ghiveci mai mare deoarece l-am pus cu ghiveciul lui original in acest ghiveci inalt suport. Este ok daca il mut acum desi doar ce i-am facut tratamentul cu insecticid ? Sa ii pun si ingrasamant acum ? Am observat ca la baza tulpinei pamantul miroase a putred si ma gandesc ca este posibil ca ghiveciul suport sa retina apa si sa creeze prea multa umiditate la radacina lui. Ce pamant sa folosesc si cum sa fac transplantarea ? Multumesc

      # 63142

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 aprilie 2017

      Planta dumneavoastra prezinta un atac puternic al unei specii de paduche testos. Dupa efectuarea tratamentului, chiar daca acestia mor, este posibil sa nu cada de pe planta. Insecticidul Actara este unul sistemic, patrunde in planta iar in timpul hranirii paduchele consuma si insecticid. Se pot indeparta cu un burete umed. Pentru ca daunatorul sa nu dezvolte rezistenta la substanta activa a insecticidului Actara, se recomanda ca al doilea tratament sa se efectueze cu alt insecticid precum Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g) in doza de 1,5 grame la 6 litri de apa. Urmatorul tratament dupa Mospilan (adica al treilea) se poate efectua din nou cu Actara. Avand in vedere ca pentru efectuarea unui tratament aveti nevoie de putina solutie, se poate imparti un plic in doua si se pot efectua doua tratamente (cu conditia ca solutia sa se prepare inainte de aplicare; nu se pastreaza solutia de la un tratament pentru efectuarea celui de-al doilea tratament). Planta pare sa prezinte si simptomele atacului de acarieni. Verificati partea inferioara a frunzelor daca prezinta o panza fina in care se pot vedea niste insecte foarte mici. Impotriva acestora se pot efectua tratamente cu Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g) in doza de 5 grame la 10 litri de apa. Acesta se poate administra o data cu aplicarea insecticidelor Actara si Mospilan. Portiunile de frunze uscate se pot indeparta (acestea pot sa apara din cauza atacului daunatorilor).

      # 63147
      0 urează frunze verzi
    • Elena Dinu
      22 octombrie 2018

      Cu ce trebuie sa tratez palmierul meu areca de punctele albe ,sau nu stiu ce inseamna,conform pozei anexate?

      # 63148
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 octombrie 2018

      Poza atasata nu este atat de clara, punctele albe ar putea indica prezenta paduchelui lanos sau ar putea fi paduchi testosi (acestia au diferite culori), fiind destul de asemanatori. Totusi, substantele active recomandate pentru combatere sunt aceleasi in cazul ambilor daunatori. Este indicat sa aplicati tratamente, alternand doua insecticide precum Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), 1,5 g/7,5 l apa sau Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), 1,5 g/6 l apa. Primul tratament se efectueaza cu Actara si dupa 7-10 zile se aplica Mospilan.

      # 63150
      0 urează frunze verzi
    • Elena
      6 mai 2020

      Buna ziua,ma puteti ajuta cu un sfat despre ce produse sa achiZitionez pentru a salva palmierul?va rog frumos!Multumesc!

      # 63151
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 mai 2020

      Buna ziua, pentru combaterea acestor daunatori, se recomanda efectuarea tratamentelor cu Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), se dizolva 1,5 g/7,5 l apa sau Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/10 l apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Actara si dupa 7-10 zile se va aplica Movento. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. De asemenea, este indicata si adaugarea in solutiile recomandate a unui adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, se dizolva 2 ml/10 L. La cateva zile dupa incheierea tratamentelor (aproximativ 10-12 zile) este indicata aplicarea unui ingrasamant special, pentru a favoriza regenerarea in urma stresului suferit, precum Biplantol Contra X (Contra X, 500 ml).

      # 63155
      0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi