Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Gianina Mihalache
      13 septembrie 2017
      0 urează frunze verzi

      Orhidee cu daunatori

      Buna ziua! Orhideele mele au inceput sa aiba mici probleme si nu stiu cum sa le rezolv. Va trimit cateva imagini pt.a va da seama despre ce este vorba. Una dintre ele are cateva excrescente pe frunze care nu stiu ce reprezinta (daunator?). Alta „plange”cu „lacrimi curate ca si mierea”. Ce tratament le pot aplica. Recent le-am scos din substrat si pt.ca nu mai aveau prea multe radacini viabile le-am pus in apa cu radacinile(FWC_full water culture). Multumesc!

      # 67697

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 septembrie 2017

      Din pacate s-a trimis doar o poza. Va rugam sa incercati din nou sa le postati si pe celelalte. In poza trimisa se poate observa o mica leziune a frunzei. Daca problema nu este generala, atunci poate fi vorba despre o leziune efectuata din greseala, cand ati mutat planta. In privinta excrescentelor, la orhidee (si nu numai) pot sa apara dereglari fiziologice din cauza necorelarii unor factori de mediu (apa si temperatura) si astfel unele celule isi maresc mult volumul rezultand un edem iar uneori tesutul se poate rupe in acea zona. Incercati sa asigurati plantei conditii de mediu cat mai aproape de optim. Sunt specii de orhidee care formeaza picaturi de secretii dulci pe tija florala sau frunze. Acest fenomen este natural si se considera ca fiind un mecanism de atragere a polenizatorilor de catre planta. In privinta acestora nu trebuie sa va faceti griji. Picaturile se pot indeparta cu ajutorul unui material umezit. Pentru ingrijirea orhideelor se poate utiliza un produs precum Bioplantol (Orhidee NT, 500 ml).
      Ati mentionat ca ati indepartat substratul si ati pus planta cu radacinile ramase direct in apa. Aceasta procedura nu este tocmai favorabila orhideei deoarece radacinile putrezesc daca sunt tinute in apa. Asteptam cateva poze cu plantele.

      # 67699
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi