Vezi 5 fire de răspunsuri
    • ghindi ionutz
      12 mai 2015
      3 urează frunze verzi

      cu ce sa stropesc preventiv o cultura de tomate din solar

      cu ce sa stropesc in solar la o cultura de tomate momentan nu sunt bolnave preventiv am folosit bravo, topsin ridomil ghold, dhitane, actara

      # 71113

      10 Răspunsuri

      Răspunde
    • Takacs
      16 mai 2015

      as ave nevoie de sfaturile dv, subt un incepator cu un solar cu 280 de rosi plantate care au inflorit,ce tratament preventiv puteti recomanda.

      # 71117
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 iulie 2015

      Stropirile au fost efectuate corect pana acum. In continuare puteti utiliza un fungicid cum ar fi Previcur Energy (Previcur Energy, 10 ml), iar ca insecticid puteti utiliza Decis Mega (Decis Mega EW 50, 5 x 3 ml).
      Mai multe detalii despre tratamentele tomatelor puteti gasi accesand Tomate - Program de tratamente .

      # 71114
      0 urează frunze verzi
      • Ion Puiu
        11 mai 2015

        As dori de la dumneavoastra o schema completa de tratament, fertilizare si stimulare pentru rosiile din solar in vederea prevenirii tuturor bolilor si atacului de insecte, cu specificarea periodicitatii pentru fiecare tratament in parte. De exemplu:Am un solar cu 125 de rasaduri de tomate, La 2 zile dupa sadire le-am tratat cu Champion, La 8 zile dupa aceasta cu Ridomil + Atonic, La inca 8 zile dupa aceasta Ditane + Actara. In continuare am pregatit pentru urmatorul tratament (peste alte 8 zile, Medlody + Cropmax, etc. As dori sa-mi spuneti daca e bine ce am facut si ce recomandati in continuare. Daca se poate o periodicitate cat mai exacta petru pesticide, insecticide, stimulente pentru flori precum si pentru ingrasaminte granulare si foliare. Deasemenea as dori sa stiu daca foliarele pesticidele si insecticidele sunt compatibile pentru a fi preparate si pulverizate impreuna. impreuna. Mentionez ca rasadurile arata foarte bine acum. Daca cer prea mult imi cer scuze.

        # 71115
        1 urează frunze verzi
    • Moca elena
      22 iulie 2015

      cind trebuie sa stropesc rosiile impotriva manei. Am rosii in solar dar si afara. Acum sint ff frumoase si sanatoase, inflorite ff bine Va multumesc anticipat.

      # 71119
      0 urează frunze verzi
    • Teodor Frandes
      1 august 2017

      Am un plic de RIDOMIL MZ 68 WG distributie GLISSANDO pe care este indicat timp de pauza 3 zile pentru tomate si castraveti, 7 zile pentru ceapa. pe NET se indica 7 zile pentru tomate! Pe cine sa cred si cum e posibil sa se gresasca asa ceva! Nu sunt de specialitate, dar am inteles ca folosirea la consum a legumelor inainte de trecerea timpului de pauza este periculoasa! De unde as putea sa ma documentez legat de acest aspect (consecinte in cazul in care nu se respecta acest timp) Este adevarat ca fungicidele sistemice nu se pot aplica legumelor in parga? Dar fungicidele de contact se pot aplica si in parga si folosirea lor nu impune timp de pauza ci o atenta spalare la consum? Va multumesc ca ma cititi si va multumesc si mai mult ca aveti timp sa imi raspundeti! Teodor

      # 71121
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul
        2 august 2017

        Cel mai probabil informatiile respective sunt eronate. Atasat regasiti o eticheta actualizata a fungicidului Ridomil Gold MZ 69 WG (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g). Este mentionat ca timpul de pauza pana la recoltare in cazul fungicidului aplicat la tomate este de 7 zile.
        Atunci cand se aplica un produs fitosanitar intr-o anumita cultura, daca nu se respecta timpul de pauza, pe fructe pot ramane anumite reziduuri care pot fi daunatoare pentru om.
        Nu este o regula ca fungicidele sistemice nu pot fi aplicate in perioada de coacere. Exista fungicide sistemice care solicita si 3 zile perioada de pauza pana la consum.
        La fel si la fungicidele de contact. Unele au perioada de pauza chiar si de 20 de zile. Un fungicid trece prin anumite teste de laborator pentru a se putea omologa. De aceea, intotdeauna, chiar daca este fungicid de contact ori sistemic, se va respecta timpul de pauza pana la consum indicat de producator.

        # 71122
        0 urează frunze verzi
    • Lazar Dorina
      13 noiembrie 2017

      Buna ziua. Doresc sa fac un tratament solului in solar pentru. De cand
      avem solarul ( de cinci ani ) Nu am facut nici un tratament si de la an la an avem legume tot mai putine (rosii, ardei si vinete)si daunatori tot mai multi .

      # 71123
      0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi