Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Alin
      14 august 2017
      0 urează frunze verzi

      Boli si tratamente tarzii la alun

      Buna ziua.
      Intrebare, se pot stropi plantele de alun in august, de urgenta? Am o plantatie tanara si am observat ca multe plante sunt afectate de o ciuperca (vezi foto). Stiu ca in mod normal se aplica stropirile in perioada de repaus dar nu se poate aplica de exemplu tratamente eco pe baza de cupru in aceasta perioada?
      Va multumesc anticipat.

      # 73399

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 august 2017

      Ne scuzati pentru raspunsul intarziat. Zeama Bordeleza (Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g) se poate aplica si in perioada de vegetatie, in doza de 50 de grame la 10 litri apa. Pomii dumneavoastra nu prezinta simptome de boala ci zgarieturi, posibil facute de grindina. De asemenea, frunzele ingalbenite arata ca pomii prezinta anumite carente de nutritie.
      Stiti ca au fost probleme cu grindina in zona dumneavoastra?
      S-a administrat ingrasamant pomilor?

      # 73402
      0 urează frunze verzi
    • Alin
      17 august 2017

      Va multumesc mult pentru raspunsul Dvs. Intr-adevar, acum aproximativ o luna a fost o furtuna mare in zona, cu grindina de marimea oului de gaina. M-am bucurat ca nu mi-au fost distrusi pomii, doar cateva crengute tinere. I-am plantat anul trecut si din pacate nu am folosit nici un ingrasamant. La toamna cu siguranta le voi pune gunoi. Credeti ca se vor reface dupa fertilizare? Nu e cazul sa ma ingrijorez si sa-i stropesc acum?
      Va multumesc pentru timpul Dvs.

      # 73403
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 august 2017

      Este foarte importanta nutritia plantelor. O planta sanatoasa este si mult mai rezistenta la boli, daunatori si factori de mediu mai putin favorabili. Este foarte bine daca administrati mranita in toamna, cu incorporare in sol. Frunzele nu par a fi foarte afectate. Se poate efectua un tratament fungic cu Zeama Bordeleza. Culoarea frunzelor denota, asa cum spuneam, o nutritie slaba si carenta mai multor elemente. Daca doriti sa utilizati produse atestate pentru cultura ecologica, se poate utiliza Cropmax (Cropmax, 20 ml) pentru fertilizari foliare, un ingrasamant si stimulator foarte eficient. Acesta se poate administra si in aceasta perioada si incepand din primavara, in urmatorul sezon. Se aplica separat de zeama bordeleza (se poate aplica cu cateva zile inainte de aplicarea zemei bordeleze).
      In prima poza se poate observa pe tulpina o cicatrice formata cel mai probabil in urma unor fisuri din cauza gerului. Acea portiune de vase afectate va avansa pe parcurs. Ar fi recomandat sa curatati putin acea parte astfel incat rana sa aiba portiuni plane (pentru a putea fi aplicat masticul eficient), dupa care sa se panseze acea rana cu mastic (Mastic Arbokol pentru altoire si cicatrizare, 500 g). Verificati si alti pomi si vedeti daca prezinta astfel de rani.
      Mai ales cat pomii sunt tineri, ar fi recomandat ca in jurul lor sa nu fie prezente buruieni, acestea adapostind diversi daunatori.

      # 73404
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

alun-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alun

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi