Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ioana
      25 septembrie 2017
      0 urează frunze verzi

      Anthurium cu pete pe frunze

      Bună ziua! Acum o lună am primit această plantă Anthurium. Acum doua saptamani i-am ghiveciul cu unul mai mare iar azi am observat petele care i s-au dezvoltat pe frunze, faptul ca o floare se usuca (desi e mica si abia a aparut) iar mai multe frunze se strâng (nu sunt drepte, parcă s-ar inchide) .Mentionez ca nu sta in soare direct. Ce mă sfătuiți să fac?

      # 64127

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 septembrie 2017

      Avand in vedere ca abia ati mutat-o, este posibil ca substratul sa nu fie tocmai potrivit si in plus, planta sa fi suferit in urma transplantarii. Simptomele prezentate de planta si cele descrise de dumneavoastra ar putea sa fie de la excesul de apa si dereglari aparute in planta o data cu transplantarea. Un lucru de care sa tineti cont este acela ca transplantarea nu se efectueaza in perioada de inflorire a plantei (se asteapta trecerea florilor si a perioadei de inflorire) iar de preferat este a se face primvara, nu toamna.
      Anthurium prefera un substrat care sa permita scurgerea rapida a apei, avand in vedere ca nu prefera ca radacinile sa stea permanent in apa dar in acelasi timp acest substrat sa retina o anumita cantitatea de apa, necesara pana la urmatoarea udare. Daca substratul utilizat de dumneavoastra ramane imbibat cu apa, atunci acesta nu este potrivit. Se poate utiliza un amestec de turba (Turba, 20 litri) si scoarte pentru orhidee(Substrat pentru orhidee, 3 litri) (sau perlit). Anthurium se uda atunci cand substratul se usuca usor la suprafata.
      Acum, fie mutati planta intr-un substrat mai potrivit, daca stiti ca acesta este nepotrivit si ramane prea mult timp umed, fie incercati sa adminstrati cu atentie apa, sa va asigurati ca nu ramane apa in tava de scurgere, nu udati in exces si urmariti evolutia plantei. In oricare caz, se poate aplica un tratament cu Amalgerol (Amalgerol, 100 ml) pentru a ajuta planta sa depaseasca mai usor stresul provocat (tratamentul se repeta dupa 10 zile). Ar fi recomandat ca frunzele cele mai afectate sa fie eliminate. Asigurati plantei cat mai multa lumina, dar nu soare direct (ati mentionat ca nu este in soare direct si este bine). Se poate aplica si un tratament antifungic cu Captan (Captan 80 WDG, 15 g) insa problema pare a fi, asa cum am precizat, din cauza factorilor de mediu.

      # 64132
      0 urează frunze verzi
    • Mihai
      4 octombrie 2017

      Buna ziua,

      Am un Anthurium foarte frumos, cu 9 flori pe el in schimb am observat ca 3 dintre ele au pistilul foarte umflat de la baza catre varf 3/4 din lungimea lui. Imi puteti spune care ar fi cauza acestui fenomen si ce as putea sa fac?

      Va multumesc anticipat!

      # 64133
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        4 octombrie 2017

        Nu reprezinta o problema acea umflare. Se poate datora unor factori de mediu, sau pur si simplu floarea a fost polenizata. In rest, planta arata bine, si este ingrijita corect.

        # 64138
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

anthurium-informatii-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Anthurium

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi