In perioada
30 nov - 2 dec, echipa Botanistii este in concediu.

Program de sărbători!

În perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, petrecem împreună cu familia sărbătoarea națională de 1 decembrie și Sfântul Andrei. Magazinul nostru va fi închis, dar veți putea plasa cu încredere comenzi în toată această perioadă. Comenzile le vom procesa și ex- pedia începând cu 5 decembrie.

Program sărbători!

Dezinsectie de 100.000 de lei in satele bacauane inundate

Autorităţile băcăuane au demarat operaţiunea de dezinsecţie a satelor şi comunelor inundate luna trecută.

Locuitorii din comunele afectate de inundaţii vor scăpa de chinul pişcăturilor de ţânţari. Consiliul Judeţean Bacău a demarat joi acţiunile de insecţie în Săuceşti, în următoarele zile fiind programate comunele Prăjeşti, Tamaşi şi Letea Veche. Operaţiunea costă 100.000 de lei.

La nivelul judeţului Bacău s-a constatat contaminarea cu ţânţari a unei suprafeţe de 900 de hectare. Tratamentul împotriva ţânţarilor a început joi dimineaţă la ora cinci.

“Această operaţiune va fi repetată de încă două ori, în funcţie de avizul celor de la DSP şi a celor de la Meteo. Zonele acoperite sunt în principiu comunele Săuceşti, Prăjeşti, Buhoci, Tamaşi şi Letea Veche, se ajunge chiar şi la Negri, suprafaţa acoperită fiind de aproximativ 850 hectare. Este evident că după aceste inundaţii insectele au ieşit la viaţă şi în primul rând trebuia salvat municipiul Bacău care, deşi a făcut operaţiunea de dezinsecţie la timp, cred eu, dacă nu se intervenea în zona limitrofă, zona afectată de inundaţii, practic şi operaţiunea de la Bacău era sortită eşecului¨, a spus Dragoş Benea, preşedintele Consiliul Judeţean Bacău.

Autorităţile judeţene au decis să extindă tratamentul avio şi asupra zonelor de la intrarea în municipiu.