In perioada
30 nov - 2 dec, echipa Botanistii este in concediu.

Program de sărbători!

În perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, petrecem împreună cu familia sărbătoarea națională de 1 decembrie și Sfântul Andrei. Magazinul nostru va fi închis, dar veți putea plasa cu încredere comenzi în toată această perioadă. Comenzile le vom procesa și ex- pedia începând cu 5 decembrie.

Program sărbători!

Deratizare cu ultrasunete

Firma noastra ofera aparate de deratizare cu ultra sunete folosite indeosebi pentru sobolani, soareci, jderi, cartite, porumbei, vrabii etc, extrem de eficiente la exterior si o eficacitate crescuta pe o arie extinsa de actiune. De asemenea aparatele de deratizare cu ultrasunete si substantele utilizate pentru alungerea pisicilor si cainilor fara stapani, din anumite spatii, pot fii utilizate fara a fi toxice pentru aceste animale.

Urechea umana percepe sunete cu frecventa intre 16-20000 hertzi. Ultrasunetele sunt vibratii sonore cu frecventa intre 20.000-1.000.000 Hz. Unele animale cu auzul mai fin capteaza aceste vibratii (ultrasunetele).

Ultrasunetele pot fi induse mecanic, electromagnetic sau prin mijloace termice. Ca aplicatii putem aminti sondajul submarin care foloseste ultrasunete pentru a stabili adancimea apei si detectarea diferitelor nave esuate sau defectoscopia, ce permite punerea in evidenta a unor defecte i elementele de beton armat sau in oranele de masini fara a produce deteriori suplimentare acestora.

Ultrasunetele sunt utilizate de asemenea pentru a distruge anumite bacterii sau virusuri ale unor boli gen bacilul tuberculozei sau virusul gripei.

O alta aplicatie utila este si realizarea unui bisturiu cu ultrasunete. Societatea olandeza A.H.S. a fabricat un bisturiu cu ultrasunete numit D.X.-101 utilizabil cu bune rezultate in neurochirurgie.