Fungicid Riza 250 EW, 5 litri

Disponibilitate: Stoc terminat

Riza 250 EW este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la rapita, cereale, vita de vie si mar.

Optiuni Intreaba Comenteaza Livrare Printeaza

Toate produsele sunt livrate prin serviciile Fan Courier. Livrarea se face doar pe teritoriul României. Tarif Livrare: aproximativ 21 ron (pentru coletele care depasesc 2 kilograme se adauga 0.8 ron per kilogram).

Termenii de livrare sunt urmatorii. În cazul apariției unor întârzieri, veți fi înștiințat telefonic de un membru al echipei Pest Control. Maxim 2 zile lucrătoare pentru produsele aflate în stocul nostru, din momentul plasării comenzii Maxim 3 zile lucrătoare pentru produsele aflate în depozitul furnizorilor noștri, din momentul plasării comenzii Variabil pentru produsele la comandă

Veți fi înștiințat prin email în momentul în care coletul pleacă de la noi, iar a doua zi veți fi contactat de agentul firmei de curierat rapid.

Produsele sunt livrate la adresa specificată de dumneavoastră ca adresă de livrare în momentul plasării comenzii. Puteți alege o altă adresă de livrare, daca nu sunteți disponibil la cea specificată atunci când sunteți contactat de agentul de livrare.

Detalii

Fungicid Riza 250 EW

Substanta activa: tebuconazol 250 gr/litru

Caracteristici: Riza 250 EW este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la rapita, cereale, vita de vie si mar. Riza 25 EW este un fungicid sistemic din grupa triazolilor cu spectru larg de combatere, cu actiune protectiva, preventiva si curativa, care asigura protectie indelungata pe o perioada de aproximativ trei saptamani. Dupa aplicare produsul este preluat prin toate organele plantei si distribuit uniform si constant prin xilem in intreaga planta, reducand asfel riscul spalarii. Fungicidul Riza 250 EW are ca mod de actiune blocarea formarii ergosterolui, ceea ce duce la incapabilitatea ciupercii de a-si forma perete celular. Riza 250 EW nu este fitotoxic la dozele recomandate. Pentru prevenirea aparitiei formelor rezistente in timp recomandam folosirea in alternanta cu produse din alte grupe chimice ca : Cyflamid 5 EW, Topsin 70 WP etc. Este compatibil cu majoritatea insecticidelor. Pentru alte combinatii se recomanda efectuarea testelor de compatibilitate fizico-chimica.

Mod de actiune:

Rapita - se aplica toamna cand plantele au 4-6 perechi de frunze pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare si pentru combaterea agentului patogen Phoma lingam. Pentru combaterea fainarii si a putregaiurilor, tratamentele se aplica la avertizare primavara pana la inflorit.

Grau - se recomanda aplicarea a 1-2 tratamente in vegetatie, efectuate de la inceputul impaierii si pana la inflorit.

Vita de vie - se aplica doua tratamente/an, de obicei unul inainte de inflorit si unul dupa inflorit.

Mar - se efectueaza 1-2 tratamente dupa caderea petalelor florilor, cu un interval de 7-12 zile intre aplicari sau la avertizare.

Plante tratate: Rapita, Grau, Mar, Vita de vie

Boli si ciuperci combatute: Putregaiul alb, Putregaiul cenusiu, Fainarea, Alternarioza, Putregaiul uscat, Phoma lingam, Boli foliare, Rapan.

Producator: Cheminova

Cultura Agentul patogen Doza
Grau Fainare (Erysiphe graminis), Rugina (Puccinia spp.), Fuzarioza (Fuzarium spp), Sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.) 0.5 l/ha
Fuzarioza (Fusarium spp.) 0.750 l/ha
Mar Rapan (Venturia inaequalis), Fainare (Podosphaera leucotricha) 0.05% (0.750 l/ha)
Rapita Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum), Putregai cenusiu (Botrytis cinerea), Putregai negru (Phoma lingam), Alternarioza (Alternaria brassicae), Fainare (Erysiphe communis) 1 l/ha
Putregai negru (Phoma lingam)- cresterea rezistentei 0.5 l/ha
Vita de vie Fainare (Uncinula necator) 0.4 l/ha in 1000 l apa

 


Informaţii adiţionale

Utilizare Nu
Substanta Activa Fungicide Tebuconazol
Concentratie Substanta Activa 250 gr/litru
Cultura alun, cais, cires, grau, gutui, mar, nuc, par, piersic, prun, visin, vita de vie
Dozaj Nu
Agent Patogen Nu
Tipuri Aplicare Nu
Formulare EW - emulsie in apa
Modalitate de ambalare 5 litri
Valabilitate (ani) Nu
Greutate (Kg) 5.0000
Producator Cheminova 


Cum notaţi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Stele acordate:


Comentarii

Nume:
Telefon:
Email:
Produs: Intrebare:
Veti primi un raspuns in cel mai scurt timp.